czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Artykuł

Torcik Owoce leśne w kawie 0

dodano ,Sempre2, materiał promocyjny

autor: Sempre / Pernigotti

Format 20x30cm lub 2 torciki o średnicy 18cm

Blat Jasny: 60x40

  • Jajka – 10 szt.
  • Cukier – 0,150kg
  • Mąka – 0,150kg
  • Pasta Wanilia Top (Pernigotti) – 0,050kg

Żółtka oddzielić od białek, białka ubić dodając cukier, a następnie dodać żółtka oraz pastę waniliową. Całość wymieszać delikatnie z mąką. Piec w  temp. 210°C


Blat Ciemny: 60x40

  • Jajka – 10 szt.
  • Cukier – 0,150kg
  • Mąka – 0,100kg
  • Kakao (Pernigotti) – 0,050kg

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić dodając cukier, a następnie żółtka. Całość wymieszać z mąką i kakao. Piec w  temp. 210°C. Uwaga: Kakao Pernigotti zapewni piękny kolor biszkoptu.



Żelka Owoce Lasu

  • Delifruit Owoce Lasu (Dawn)– 0,300kg
  • Pasta Frutti di Bosco (Pernigotti) – 0,050kg
  • Sanatine(Dawn) lub Zanet (Barima)– 0,030kg
  • Woda – 0,060kg

 Do Delifruit owoce lasu dodać pastę owoce Lasu Pernigotti. Sanatine połączyć z gorącą, zagotowaną wodą. Wymieszać z owocami. Nałożyć owoce do ranatów o śr. 16cm. Zamrozić.




Mus Kawowy

  • Śmietanka 33% - 0,300kg
  • Fond Universalny(Dawn) – 0,060kg
  • Woda – 0,070kg
  • Pasta Gran Caffe (Pernigotti) – 0,030kg

Połączyć fond universalny z ciepłą wodą, wymieszać i dodać pastę kawową. Połączyć wszystko z ubitą śmietaną.

Mus owoce lasu

  • Śmietanka 33% - 0,300kg
  • Fond Universalny (Dawn) – 0,060kg
  • Woda – 0,070kg
  • Pasta Frutti do Bosco (Pernigotti) – 0,080kg

Ubić śmietankę. Połączyć Fond Universalny z wodą, wymieszać i dodać pastę owoce lasu. Połączyć wszystko z ubitą śmietaną.

Polewa karmelowa

  • Belnap (Dawn) – 0,200kg
  • Woda – 0,160kg
  • Decorgel Carmelowy (Dawn)– 0,500kg

Zagotować Belnap z wodą i wymieszać. Wszystko połączyć z Decorgelem karmelowym i oblewać zamrożone torciki.



WYKONANIE CAŁOŚCI
Na spodzie blat ciemny
Na blat ciemny nałożyć połowę musu kawowego
Zatopić żelkę owoce lasu i wysmarować pozostały mus kawowy
Całość przykryć blatem jasnym (pamiętać aby nasączyć blat)
Na warstwę kolejną nałożyć mus owoce leśne
Zamrozić
Oblewać glazurą karmelową




Dodaj swój komentarz
 

Zaloguj się lub dodaj swój komentarz jako gość. Nie posiadasz konta? Zarejestruj się.

 

Inne receptury przygotowane przez Sempre

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe