dodano , Sempre, materiał promocyjny

Torcik Owoce leśne w kawie

autor: Sempre / Pernigotti

Format 20x30cm lub 2 torciki o średnicy 18cm

Blat Jasny: 60x40

  • Jajka – 10 szt.
  • Cukier – 0,150kg
  • Mąka – 0,150kg
  • Pasta Wanilia Top (Pernigotti) – 0,050kg

Żółtka oddzielić od białek, białka ubić dodając cukier, a następnie dodać żółtka oraz pastę waniliową. Całość wymieszać delikatnie z mąką. Piec w  temp. 210°C


Blat Ciemny: 60x40

  • Jajka – 10 szt.
  • Cukier – 0,150kg
  • Mąka – 0,100kg
  • Kakao (Pernigotti) – 0,050kg

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić dodając cukier, a następnie żółtka. Całość wymieszać z mąką i kakao. Piec w  temp. 210°C. Uwaga: Kakao Pernigotti zapewni piękny kolor biszkoptu.



Żelka Owoce Lasu

  • Delifruit Owoce Lasu (Dawn)– 0,300kg
  • Pasta Frutti di Bosco (Pernigotti) – 0,050kg
  • Sanatine(Dawn) lub Zanet (Barima)– 0,030kg
  • Woda – 0,060kg

 Do Delifruit owoce lasu dodać pastę owoce Lasu Pernigotti. Sanatine połączyć z gorącą, zagotowaną wodą. Wymieszać z owocami. Nałożyć owoce do ranatów o śr. 16cm. Zamrozić.




Mus Kawowy

  • Śmietanka 33% - 0,300kg
  • Fond Universalny(Dawn) – 0,060kg
  • Woda – 0,070kg
  • Pasta Gran Caffe (Pernigotti) – 0,030kg

Połączyć fond universalny z ciepłą wodą, wymieszać i dodać pastę kawową. Połączyć wszystko z ubitą śmietaną.

Mus owoce lasu

  • Śmietanka 33% - 0,300kg
  • Fond Universalny (Dawn) – 0,060kg
  • Woda – 0,070kg
  • Pasta Frutti do Bosco (Pernigotti) – 0,080kg

Ubić śmietankę. Połączyć Fond Universalny z wodą, wymieszać i dodać pastę owoce lasu. Połączyć wszystko z ubitą śmietaną.

Polewa karmelowa

  • Belnap (Dawn) – 0,200kg
  • Woda – 0,160kg
  • Decorgel Carmelowy (Dawn)– 0,500kg

Zagotować Belnap z wodą i wymieszać. Wszystko połączyć z Decorgelem karmelowym i oblewać zamrożone torciki.



WYKONANIE CAŁOŚCI
Na spodzie blat ciemny
Na blat ciemny nałożyć połowę musu kawowego
Zatopić żelkę owoce lasu i wysmarować pozostały mus kawowy
Całość przykryć blatem jasnym (pamiętać aby nasączyć blat)
Na warstwę kolejną nałożyć mus owoce leśne
Zamrozić
Oblewać glazurą karmelową




Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Sempre

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji