...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Tort jagodowo cytrynowy

autor: Prospona

RECEPTURA

Krem cytrynowy
250 ml śmietany 30%
30 g skoncentrowanej pasty cytrynowej Prospona
80 ml wody
8 g żelatyny

Śmietanę ubić. Żelatynę połączyć z wodą i podgrzać do rozpuszczenia. Dodać do niej pastę cytrynową i połą­czyć z bitą śmietaną.



Krem jagodowy
250 ml śmietany 30%
30 g skoncentrowanej pasty jagodowej Prospona
80 ml wody
8 g żelatyny

Śmietanę ubić. Żelatynę połączyć z wodą i podgrzać do rozpuszczenia. Dodać pa­stę jagodową i połączyć z bitą śmietaną.

Sos malinowy Prospona


Dekoracja
Sos czekoladowy Prospona (na 500 ml sosu czekoladowego 5 g żelatyny rozpuszczonej w 20 ml ciepłej wody)
Glazura truskawkowa Prospona
Owoce kandyzowane Prospona
Posypka owocowa Prospona

Wykonanie
Formę silikonową wypełnić kremem cytrynowym, wyrównać powierzch­nię i pozostawić do stężenia. Na krem cytrynowy wylać przez środek sos malinowy, pozostawiając krawędzie na następną warstwę, zmrozić. Wy­łożyć pozostały krem jagodowy, wyrównać, zamrozić. Wyjąć z formy sili­konowej i ustawić na kratce pod oblewanie. Glazurę truskawkową podgrzać do ok. 35°C, oblać połowę ciasta jak na zdjęciu. Sos czekoladowy lekko podgrzać i połączyć z żelatyną, gdy przestygnie, oblać resztę ciasta. Dekorować owocami kandyzowanymi i owocowymi posypkami. Przechowywać w warunkach chłodniczych. Krem można dosłodzić wg uznania. Do przygotowania innych wersji sma­kowych polecamy pasty owocowe: ananas, brzoskwinia, czarna porzecz­ka, cytryna, grejpfrut, gruszka, jagoda, malina, pomarańcza, truskawka, wiśnia, zielone jabłko, w opakowaniach 1,2 kg oraz 4 kg.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez PROSPONA Sp. z o. o.

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji