...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Martin Braun Sp.zo.o., materiał promocyjny

Tort mango-czekoladowy z nutą pomarańczy

autor: Martin Braun / Grados

2 ranty o śr. 24cm

Spód kruchy
365 g Ciasto kruche Braun
150 g margaryny
35 g jaj

Składniki mieszać hakiem na średnich obrotach do uzyskania jednolitej masy.
Rozwałkować 2 spody o śr. 24cm, piec ok. 15min. w temp. 180°C.


Blaty biszkoptowe 4 spody śr. 18cm i rolada 60x20cm
400 g Bisquick plus Braun
200 g jaj
90 g wody

Składniki ubić na wysokich obrotach ok 6min, rozsmarować roladę o wym. 60x20cm i 4 spody o śr. 18cm.
Piec ok. 6-8 min. w temp. 200°C


Nadzienie pomarańczowe
600 g Nadzienia likierowego orangelico Grados

Rozmieszać rózgą na gładką masę.



Mus czekoladowy
360 g śmietanki 33%  ubitej bez cukru
53 g Alaska Ex. Neutralna Braun
70 g wody
720 g multikremu Czekoladowego Kukułka Grados

Alaskę Ex. Neutralną połączyć z wodą i delikatnie z ubitą śmietanką, a następnie z  multikremem kukułka Grados.


Mus Mango
935 g śmietanki 33% ubitej bez cukru
185 g Alaska Ex. Mango Braun
233 g wody

Alaskę Ex. Mango połączyć z wodą a następnie delikatnie z ubitą śmietanką.

Dekoracja
100 g Crystalina neutralna Braun
20 g Puree Mango Braun

Składniki połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji.


Sposób przygotowania
Na każdy kruchy spód rozsmarować 100 g OrangelicoGrados  i przykryć spodem biszkoptowym.
Blat biszkoptowy roladę przesmarować resztą OrangelicoGrados i pokroić w paski o szerokości 2,5 cm (8 szt).
Paski składać jak stefankę na mus czekoladowy (5 szt. 60cm, 55cm, 50 cm, 45cm,40cm.) zwinąć w okrąg.
Okrągłą stefankę ułożyć na biszkopcie przesmarować resztą musu czekoladowego i przykryć następnym blatem biszkoptowym. Resztę wolnej powierzchni w rancie wypełnić musem Mango i wyrównać powierzchnię.
Po schłodzeniu dekorować Crystaliną połączoną z puree mango.



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Martin Braun Sp.z o.o

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji