...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Tort modelowany algorytmowo

Dinara Kasko, znana cukiernik z Ukrainy, została zaproszona przez firmę Barry Callebaut na promocję nowej rubinowej czekolady w Szanghaju. Jako jedna z pierwszych czterech cukierników na świecie miała okazję pracować z nową czekoladą, wypróbować jej właściwości i stworzyć z niej deser.

Niedawno opublikowała na swojej stronie internetowej film (okienko poniżej) z przygotowania modelowanego algorytmowo ciasta.

Głównym założeniem wszystkich czterech przygotowanych na premierę Ruby Chocolate deserów było podkreślenie i wyeksponowanie właściwości nowej czekolady – ich głównego składnika. Dinara Kasko stworzyła deser, na którego geometryczną formę złożyło się 81 osobnych ciastek o oryginalnym kształcie.

Użyła do tego celu graficznego generatora algorytmów o nazwie Grasshopper powiązanego z narzędziami do modelowania w 3D i umożliwiającego tworzenie nawet najbardziej skomplikowanych brył. Podstawą do skomponowania całości był kształt piramidy, w którym zmieniono nachylenia płaszczyzn (cały tort składa się właśnie z takich odkształconych w różny sposób piramidek złożonych w całość).

 

Dla zaakcentowania owocowego smaku Ruby Chocolate Dinara Kasko użyła konfitury jagodowej. Cały tort został pokryty chrupiącą warstwą czekolady, a w jego wnętrzu znalazły się: mus i ganache z rubinowej czekolady, beza, biszkopt z czekoladą i malinami.

Ewa Siuda-Szymanowska

Bieżące wydanie czasopisma

W nowym Panie nadają tonu. Monika Walecka odczarowuje stereotyp piekarza, Madame Caramel przewodzi po kulinarnych zakątkach Paryża, a sensorka Renata Januszewska odkrywa smakowe niuanse w czekoladzie. Pań nie brakuje w nowym dziale Rzemiosło Przyszłości, jednak mamy też zacne grono Panów. Sprawdź, kto i co się za tym kryje.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji