...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Tort wielkanocny

autor: Krzysztof Wysłucha, mistrz cukiernictwa, Cukiernia Wysłucha

Ciasto czekoladowe
100 g czekolady deserowej
90 g jaj
90 g mąki
40 g cukru

Ubić jaja z cukrem, następnie dodać upłynnioną czekoladę. Delikatnie zamieszać z mąką i odpiec  w rancie.

Chrupiący kajmak
180 g kajmaku
50 g białej czekolady
70-90 g uprażonych płatków kukurydzianych

Upłynnić czekoladę i dodać podgrzany kajmak. Wymieszać powstałą masę z uprażonymi i  delikatnie rozgniecionymi płatkami.


Śmietankowo-czekoladowy mus
450 g bita śmietana
120 g białej czekolady
100 g mleka
30 g cukru
35 g żółtka
30 g spirytusu

Z mleka, cukru i żółtka przygotować krem angielski. Dodać spirytus i upłynnioną czekoladę. Całość wymieszać z ubitą śmietaną.


Beza zapiekana z orzechami
150 g białka
100 g cukru
140 g orzecha włoskiego zmielonego na „mączkę”
40 g mąki typ 500

Ubić białko z cukrem następnie dodać mączkę orzechową wymieszaną z mąką. Odpiec w rancie.

Czekolada do natrysku
300 g białej czekolady
100 g oleju

Upłynnioną białą czekoladę połączyć z olejem.   

Składanie
Na odpieczony  blat czekoladowy wyłożyć chrupiący kajmak. Przełożyć warstwą musu. Bezę przekroić w poprzek. Kolejne warstwy przełożyć musem. Wyrównać i zmrozić. Nałożyć zamsz z białej czekolady. Udekorować.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zakład Piekarsko-Cukierniczy Wysłucha

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji