...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Tortowe święto jeszcze słodsze - CFP 2018

Malwina Franczak po raz drugi triumfuje, a polscy dekoratorzy zachwycają ogromnym talentem.

Choć w tym roku w środku ty­godnia, Cake Festival Poland po­nownie przyciągnął rzesze wielbi­cieli masy cukrowej. Mimo że nie wszystkie z 522 prac dojechały na miejsce, katowicki Spodek zmieścił takich ponad czterysta. 23-24 października zwiedzający mogli po­dziwiać niezwykłe dzieła dekoratorów i de­koratorek z Polski i nie tylko. Jury zgodnie potwierdziło, że tegoroczna edycja prze­rosła poziomem dotychczasowe. Po dwu­dniowych obradach wybrało laureatów poszczególnych kategorii i przyznało za szczytne miano The Best of Cake Festival Poland. Ku wielkiemu zaskoczeniu samej nagrodzonej przypadło ono już po raz drugi Malwinie Franczak, zdobywczyni tytułu z 2016 r.

Come back w wielkim stylu! Gwiazda Malwiny Franczak
zabłysnęła na CFP 2016, dziś pokazała, że nie osiadła na
laurach i wciąż rozwija swoje niesamowite zdolności

 

Festiwal zaskoczył także szeroką ofer­tą atrakcji towarzyszących. O to zadbali wystawcy, którzy oferowali premierowe produkty, specjalne rabaty i pokazy na żywo. Pokazy sugacrafterskie odbywały się także na scenie głównej, gdzie po­wstały, m.in. kwiaty cukrowe, figurka kobiecej sylwetki lub modny tort w sty­lu sparkling.

Tym razem na scenie pojawili się także specjaliści spoza słodkiej branży. Żaneta Geltz (redaktor naczelna magazynu „Hipo­alergiczni”) i Zbigniew Bańkowski opowie­dzieli o tym, jak nie rezygnując ze słody­czy i smacznego jedzenia, zadbać o zdrowie i sylwetkę. Piotr Sołtys i Marcin Juchniewicz (Vantis Holding) zapewnili wiedzę z zakresu marketingu, który sprzedaje, oraz o kompe­tencjach lidera w firmie XXI w. Była także mowa o rewolucji samochodowej, czyli po­jazdach elektromobilnych (Anna Różańska, Michał Baranowski), a Grzegorz Zięba i Anna Nitkiewicz-Jankowska podzielili się tajnikami budowania własnej marki, w których ważną rolę odgrywa technika uwalniania.

 

Strefy tematyczne, czyli kolejna tegoroczna nowość, były dodatkowym atutem uboga-cającym świat słodkiej dekoracji. Niewątpli­wie najbardziej apetyczna i spektakularna okazała się Strefa Lodów, w której pod okiem Tomasza Szypuły i reszty reprezen­tacji Polski z mistrzostw świata lodziarstwie (Łukasz Parzymski, Damian Wiśniewski, Ra­fał Macała) powstawały mistrzowskie de­sery lodowe, rzeźby z karmelu i czekolady oraz tort lodowy. Była dawka słodkości oraz wiedzy, były torty, które zachwycały, budziły kontro­wersje, zaskoczenie, a nawet takie, które miały elementy świecące i ruchome. Przede wszystkim jednak były ogromne emocje  – CFP pozostaje najważniejszym świętem branży dekoratorskiej w Polsce, a organi­zatorzy już zapowiadają kolejną edycję.

Aurora Czekoladowa
fot. Lucas Jagla, Mateusz Nowak

 

CFP przyciąga najlepszych! W tym roku gościł polski team
uczestników Coppa del Mondo della Gelateria 2018
(na zdjęciu z Aurorą Czekoladową z Mistrza Branży)

Festiwal w Katowicach odkrywa wiele polskich
talentów, młodszych i starszych

Na stoisku naszej redakcji można było uzupełnić
wydania Mistrza Branży oraz Mistrza Dekoracji,
a także zdobyć najnowsze książki kulinarne

 


 

Wyniki Cake Festival Poland 2018 w 12 kategoriach

zdjęcia pierwszych miejsc w poszczególnych kategoriach


TorT Weselny:
1. Aneta Fijałkowska
2. Monika Robakowska
3. Anna Augustyniak

 
MAłA FigurkA:
1. Marta Jagodzińska
2. Aleksandra Bieńczak
3. Łukasz Roguski

 
DużA FigurkA:
1. Monika Rudnicka
2. Agnieszka Glin
3. Gabriela Palider

 
TorT 3D bez sTeLAżA:
1. Aleksandra Bieńczak
2. Monika Zielińska
3. Anna Wróbel

TorT 3D ze sTeLAżeM:
1. Malwina Franczak
2. Karolina Orzechowska Górska
3. Barbara Buda

 
Duży TorT okoLiCzNośCioWy:
1. Łukasz Roguski
2. Katarzyna Gębalska
3. Ewelina Kruszewska-Krużyńska

 
TorT okoLiCzNośCioWy MAły:
1. Agnieszka Piasecka
2. Ewa Kuszewska
3. Sylwester Jóźwiak

 
bAbeCzki:
1. Amelia Prysak
2. Monika Siewert
3. Justyna Bobbe

 
CiAsTeCzkA:
1. Katarzyna Steczowicz
2. Katarzyna Czechowska
3. Anna Dziedzic

 
CiAsTeCzkA 3D:
1. Edyta Kołodziej
2. Monika Zaniuk
3. Lucyna Adamczyk

 
kWiATy boTANiCzNe:
1. Renata Chura
2. Bretislav Brablec
3. Małgorzata Witkowska

 
kWiATy FANTAzyJNe:
1. Renata Chura
2. Luiza Ukleja - Nonas
3. Dorota Bartodziej

 
PrACA zesPołoWA:
1. Sabina Patrzek, Iwetta Sochor, Natalia Fehse Gouhiz
2. Magdalena Klich, Jolanta Nowocin, Anna Augustyniak
3. Katarzyna Kalita, Anna Wróbel
 
 
KAtEGORIA DZIECIĘCA 10 13 LAt
tORt OKOLICZNOŚCIOWY
„MÓJ BOHAtER – KINGA KOŁODZIEJ
 
KAtEGORIA DZIECIĘCA 14 17 LAt
tORt OKOLICZNOŚCIOWY
„MÓJ BOHAtER – KRZYSZtOF ZIÓŁEK
 
KAtEGORIA DZIECIĘCA DO 9 LAt
tORt OKOLICZNOŚCIOWY
„MÓJ BOHAtER – PAtRYCJA KOŁODZIEJ
 
 
Wystawcy CFP
 

Bieżące wydanie czasopisma

Mistrz Branży na Gwiazdkę, czyli czekolada mistrzów, ferment w cukiernictwie i siła fińskiego piekarstwa. Sprawdź receptury mistrzów z całego świata na świąteczne wypieki i desery z czekoladą. Stwórz własną tabliczkę "bean to bar", spróbuj trufli z kiszoną dynią, upiecz chleb korzenny i skosztuj fińskiego chleba...

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj nowy numer online lub pobierz pdf PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji