...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Trwa przyjmowanie zgłoszeń do udziału w XXIII audycie żywności programu „Doceń polskie”

Wypieki, napoje, miody, makarony, wędliny, nabiał, słodycze, mąki, soki, przetwory i dania gotowe - producenci między innymi tych artykułów już potwierdzili swój udział w XXIII certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”. Audyt odbędzie się 1 lutego br. w Sosnowcu.

Do organizatorów programu wpłynęły formularze zgłoszeniowe od wytwórców z całej Polski, a przyjmowanie uczestników nadal trwa.

- Producentów regularnie uczestniczących w organizowanych w ramach programu audytach żywności jest więcej. Firmy zgłaszające do oceny kolejne wyroby to dla nas najlepsza rekomendacja; potwierdzenie, że nasze działania są właściwe i potrzebne - przyznaje Marek Bielski, twórca Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.

Przedsięwzięcie jest realizowane od 2011 roku; od tego czasu audyty żywności odbywają się pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Takim wsparciem może poszczycić się niewiele przedsięwzięć. Program ma ugruntowany status w branży, a znak „Doceń polskie” jest zastrzeżony w Urzędzie Patentowym RP. Charakterystyczny logotyp w barwach narodowych, z konturem Polski jest rozpoznawany przez konsumentów oraz producentów.


- Przedsiębiorcy zaufali programowi, bo od siedmiu lat działamy wg tych samych, przejrzystych zasad. Sposób nadawania certyfikatów „Doceń polskie” jest jasno określony, z kolei sam udział w atestacji bezpłatny i niezobowiązujący. Program ma otwarty charakter, a jednocześnie każdy producent żywności jest traktowany indywidualnie. Wszystkim firmom oferujemy pakiet narzędzi promocyjnych, z których mogą bezpłatnie korzystać. Nazwa „program promocyjny” nie jest w naszym przypadku pustym określeniem; nasze działania przynoszą konkretne korzyści - zapewnia Marek Bielski.


 

Wspomniane wcześniej godło programu nie jest nadawane automatycznie, zdobywają je tylko produkty cechujące się odpowiednim smakiem i wyglądem oraz ceną adekwatną do jakości. Decyzję o przyznaniu certyfikatu podejmują specjaliści z branży spożywczej tworzący Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. To właśnie członkowie jury (poprzez noty przyznawane każdemu produktowi z osobna) rozstrzygają, czy konkretny artykuł spożywczy może otrzymać znak promocyjny.

Najbliższy audyt, podczas którego ocenione zostaną wyroby spożywcze, odbędzie się 1 lutego 2017 roku w Sosnowcu. Będzie to dwudziesta trzecia atestacja żywności w historii programu, a zarazem pierwsza certyfikacja w tym roku. Producenci żywności zainteresowani udziałem w programie nadal mogą przesyłać swoje zgłoszenia do organizatorów przedsięwzięcia. Szczegółowe informacje są dostępne na stronie internetowej www.DocenPolskie.pl oraz blogu www.blog.DocenPolskie.pl.

 

 

- Znak „Doceń polskie” podkreśla równocześnie rodzime pochodzenie żywności i jej wysoką jakość, a więc cechy, które są najbardziej poszukiwane przez konsumentów. To szczególne wyróżnienie, które od lat jest obecne na opakowaniach najlepszych produktów spożywczych. W tym roku odbędą się kolejne cztery certyfikacje żywności. Jestem przekonany, że dzięki nim „odkryjemy” kolejne polskie produkty warte uwagi - podsumowuje twórca programu „Doceń polskie”.

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji