...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MH, materiał promocyjny

Turniejowy Poznań 2012

24-27 kwietnia br. w Poznaniu odbyły się dwa ogólnopolskie turnieje dla uczniów w zawodzie cukiernik oraz piekarz, zorganizowane przez Wielkopolską Izbę Rzemieślniczą wspólnie z poznańskim Zespołem Szkół Przemysłu Spożywczego.

Najpierw w szranki stanęli cukiernicy w ramach XV Ogólnopolskiego Turnieju Cukierniczego im. Wojciecha Kandulskiego. W ciągu 7 godzin musieli przygotować trzypiętrowy tort, 20 ciastek bankietowych, 3 figurki marcepanowe, okolicznościowy napis z czekolady i torcik do degustacji, który musiał mieć identyczny smak jak tort główny. Uczniowie wykazali się inwencją w dekorowaniu swoich prac, choć nie da się ukryć, że dominowały motywy związane z Euro 2012.

Wśród 18 zawodników najlepszy okazał się Mariusz Górecki, uczeń Zespołu Szkół Zawodowych nr 2 we Wrześni i praktykant w Cukierni Przemysława Kuczory. Drugie miejsce przypadło Katarzynie Głowackiej z Kwidzyna (Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2), trzecie miejsce zajęła Sylwia Kierepka z Zamościa (Rzemieślnicza Szkoła Zawodowa, w Cukiernia Fabian). Zwycięska trójka, oprócz cennych nagród, otrzymała także zaproszenie na bezpłatne warsztaty zdobnictwa w Cukierni Kandulski.

Piekarz czy cukiernik przy pracy to istny artysta.

W XV Ogólnopolskim Turnieju Piekarniczym im. Anny Butki uczniowie musieli wykonać chałki, rogaliki, drożdżówki, bułki zwykłe, knyple lub kajzerki, bułki plecionki oraz eksponat artystyczny. I w tym przypadku motyw piłkarski zdominował prace młodych piekarzy, choć ostatecznie jury przyznało pierwsze miejsce pracy klasycznej. Zwyciężyła Ewelina Lubańska z Zespołu Szkół Chemicznych i Przemysłu Spożywczego w Lublinie. Obok niej, na drugim miejscu stanął Michał Czelusta (Zespół Szkół Zawodowych nr 2 we Wrześni), a na trzecim miejscu ‒ Damian Kubicki (Zespół Szkół Chemicznych i Przemysłu Spożywczego w Lublinie).

(od lewej) Mariusz Górecki, Kasia Głowacka oraz Sylwia Kierepka zajęli podium w turnieju cukierniczym.

Wszystkim uczestnikom gratulujemy zaciętej walki i wysokiego kunsztu. Dotarcie do turnieju tej rangi jest już dużą nagrodą i warto o tym pamiętać. Życzymy też wszystkim utrzymania wysokich lotów i dalszych sukcesów.

Bieżące wydanie czasopisma

Masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji