...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Tydzień dobrego chleba i zdrowego stylu życia

16 października, czyli w Międzynarodowy Dzień Chleba, rozpocznie się szósta już edycja kampanii „Tydzień chleba”. Akcja organizowana przez Fundację Dobre Życie obejmie swoim zasięgiem dziesiątki szkół w całym kraju. Pierwsza odsłona projektu odbyła się w 2009 r.

Od zeszłego roku pełne hasło kampanii brzmi „Tydzień dobrego chleba i zdrowego stylu życia”. Jej celem jest popularyzacja tradycyjnie wypiekanego chleba na zakwasie oraz promowanie zdrowych nawyków – zarówno wśród dzieci, młodzieży, jak i dorosłych. Pomysłodawcy kładą nacisk również na uświadomienie konsumentów. – Z uwagi na drastyczny spadek spożycia chleba szczególny akcent kładziemy na jego walory odżywcze i zdrowotne, podkreślamy rolę błonnika, zawartego w chlebie z mąki z pełnego przemiału, wskazujemy, że w piramidzie żywieniowej produkty zbożowe są najważniejszym składnikiem naszej diety, są jej podstawą. Zachęcamy, aby ten wzorzec był wcielany w życie – pisze główna inicjatorka kampanii, Walentyna Rakiel-Czarnecka, we wstępie do najnowszej książki „Tydzień dobrego chleba i zdrowego stylu życia w szkole 2014”. Prowadzona siłami wolontariatu kampania po raz kolejny uzyskała patronat MEN oraz Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. „Tydzień chleba” tradycyjnie potrwa do 23 października.



Jesteś zainteresowany zorganizowaniem kampanii w szkole?
Wejdź na www.rakiel-czarnecka.pl (zakładka „multimedia”) i skorzystaj z bezpłatnych materiałów informacyjnych i szkoleniowych: „Tydzień chleba w szkole” oraz najnowsza publikacja pt. „Tydzień dobrego chleba i zdrowego stylu życia w szkole 2014”.

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji