...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Uczciwie w pieczywie - nowe przepisy we Włoszech

Włosi zrobili krok ku powstrzymaniu oszustw w handlu. 19. grudnia 2018 weszły w życie przepisy, wedle których rozróżnione zostało pieczywo świeże i to o przedłużonej trwałości.

Nie od dziś wiadomo, że zwłaszcza w dużych sieciach handlowych niejednokrotnie jako świeże sprzedaje się pieczywo odmrażane czy z odpieku. Równie nieprecyzyjne są informacje o dodatkowych składnikach czy konserwantach, często w ogóle ich brakuje. Zgodnie z nowymi przepisami pieczywo, które zostało zamrożone lub takie, które zawiera konserwanty i dodatki chemiczne, nie może być dłużej sprzedawane jako świeże. Dla niego przeznaczone są etykietki „konserwowany” lub „o przedłużonej trwałości”. Pieczywo oznaczone jako „świeże” nie może natomiast zawierać chemicznych dodatków, musi być upieczone w wyniku ciągłego procesu - od początku wyrabiania ciasta do momentu sprzedaży nie powinno upłynąć więcej niż 72 godziny. Obecnie każdy sprzedawca czy sklep we Włoszech musi precyzyjnie umieszczać takie informacje na półkach z pieczywem.

Ewa Siuda-Szymanowska

Bieżące wydanie czasopisma

Co zdecydowało o zwycięstwie najmłodszych mistrzów Polski w lodziarstwie Mariusza Góreckiego i Jakuba Ćwiklińskiego?! Jak Karolina Gawrońska tworzy kultowe słodycze w wersji VEGE? Co zmienić w firmie, by produkować zero waste? Jak upiększyć chleby na wiosnę i zachwycić konsumentów wielkanocnymi wypiekami i deserami?

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji