...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Posiflex, materiał promocyjny

Urządzenia do zadań specjalnych, czyli jaki sprzęt wybrać do piekarni

Miejsce wypiekania pieczywa to trudne środowisko dla urządzeń elektronicznych. Wysokie temperatury, kurz, pył, to tylko niektóre z wyzwań, którym musi sprostać sprzęt wykorzystywany w piekarni. Dlatego trzeba zadbać o to, by były to urządzenia najwyższej jakości, które podołają tym trudnym warunkom.

Sprzęt w piekarni – na co zwracać uwagę? 
To dość oczywiste, że piekarnia nie jestem miejscem, w którym wystarczy zwykły komputer. Wykorzystywany sprzęt do obsługi danego oprogramowania powinien spełniać wiele warunków, aby podołał codziennym wyzwaniom pracy w piekarni. Niezwykle ważne jest wykorzystanie pasywnego chłodzenia, które gwarantuje szczelność konstrukcji i odporność na ekstremalne warunki. Oprócz tego istotna jest odporność sprzętu na pracę w wysokich temperaturach. Także terminal dotykowy powinien być dostosowany i umożliwiać obsługę w rękawiczkach, dzięki zastosowaniu ekranu z nakładką rezystancyjną.  

Warto też zwrócić uwagę na liczbę gniazd, powinno być ich co najmniej kilka. Umożliwi to podłączenie urządzeń peryferyjnych, np. wag oraz szuflad na pieniądze, czytników kodów czy kart. Należy też spojrzeć na zużycie energii elektrycznej, sprzęt w piekarni często musi pracować 24 godziny na dobę, dlatego powinien zużywać jej jak najmniej. Niezwykle istotny jest także przedłużony okres gwarancyjny sprzętu oraz dostęp do polskiego serwisu, co znacznie skróci czas reakcji na zgłoszony problem. 

Tylko urządzenia spełniające powyższe kryteria są w stanie zagwarantować sprawną pracę w piekarni.  

 

Nowoczesny sprzęt do piekarni – czyli jaki? 
Nowoczesne technologie są wykorzystywane już praktycznie w każdej działalności z obszaru handlu i usług. Innowacyjne technologicznie rozwiązania znalazły swoje miejsce także w piekarniach! A nowoczesny, niezawodny sprzęt przyda się na każdym etapie, od produkcji do sprzedaży. 

Produkcja 
Dzięki możliwości podłączenia aż trzech wag system automatycznie liczy surowce, które są potrzebne do wyrobu produktu. Pozwala to w pełni kontrolować recepturę, dzięki czemu wypieki będą za każdym razem tak samo pyszne. Można także zainstalować terminale ścienne, które wyświetlają najważniejsze informacje o tym, co jest potrzebne do piekarni oraz jak należy pakować gotowe wypieki. 

Sprzedaż
W piekarni sprzęty muszą być odporne na wszechobecny pył, dlatego warto zaopatrzyć się w ekran dotykowy, który jest szczelny i umożliwia pracę w rękawiczkach. Odpowiednio dobrane POS pozwala usprawnić obsługę, dzięki łatwej segregacji produktów w bazie czy dostępie do informacji o stanie magazynu. Można też skorzystać z dodatkowych ekranów dla klienta. Dzięki nim kupujący zobaczy informacje o ofertach specjalnych czy nowościach w ofercie. Jest to niezwykle istotne, ponieważ to właśnie stoisko kasowe jest miejscem, w którym podejmowane są decyzje zakupowe. Na ekranie Klient zobaczy piękne zdjęcia świeżo wypieczonego chleba, którego nie zauważył rozglądając się po półkach i od razu będzie chciał go kupić! Stanowisko sprzedażowe można też wyposażyć w inne niezwykle funkcjonalne elementy takie, jak szuflada na pieniądze gwarantująca bezpieczeństwo, ułatwiający sprzedaż skaner kodów kreskowych czy drukarki fiskalne.  

A może kiosk samoobsługowy? 
Kioski samoobsługowe zyskały w ostatnim czasie ogromną popularność. Nic dziwnego - pozwalają rozładować kolejki, umożliwiają Klientom swobodny wybór produktów bez odczuwania stresu ze strony innych kupujących. Kioski pozwalają też wyświetlić całą ofertę, dzięki temu kupujący chętniej z niej korzystają, a to zwiększa średnią wartość rachunku. Jest to także dodatkowe stanowisko, przy którym klient może opłacić zamówienie i wydrukować paragon. 

W ofercie Posiflex są kioski wolnostojące i nablatowe. Można w nich ustawić dowolną orientację ekranu, pokryć je powłoką antybakteryjną lub dołączyć drukarkę fiskalną, uchwyt pod terminal płatniczy albo światło statusowe. 

W co warto zainwestować? 
Odpowiednio dobrany sprzęt do piekarni pozwala zautomatyzować proces produkcji. Dzięki nowym technologiom można stale trzymać rękę na pulsie i kontrolować na bieżąco funkcjonowanie całego przedsiębiorstwa. Oprócz tego można znacznie podnieść jakość obsługi. Dlatego warto wdrożyć nowoczesne rozwiązania technologiczne do każdej piekarni! Postaw na sprawdzony sprzęt Posiflex, który nigdy nie zawiedzie.

 

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji