...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

V Ogólnopolski Konkurs Pieczywa

Żadna piekarnia V edycji Konkursu Pieczywa nie uzyskała maksymalnej liczby punktów. Patrząc jednak na minimalne różnice punktowe między liderami, trzeba przyznać, że jakość była wysoka.

Chleb mieszany o udziale mąki żytniej min. 30%, pieczywo ciemne obejmujące pszenne graham lub żytnie razowe oraz pieczywo z dodatkami prozdrowotnymi były oceniane podczas tegorocznej edycji konkursu. Tradycyjnie pieczywo było oceniane anonimowo metodą oceny jakości opracowaną na potrzeby konkursu. Przy ocenie uwzględniano wyłącznie cechy organoleptyczne pieczywa, biorąc pod uwagę następujące wyróżniki: wygląd zewnętrzny, cechy skórki (barwa, grubość, inne cechy takie jak chrupkość, wykształcenie nacięć), cechy miękiszu (podatność na kruszenie się, elastyczność porowatość, inne cechy takie jak lepkość podczas żucia, równomierność zabarwienia), smak, zapach.

Punkty przyznawano za bardzo dobrą i dobrą jakość poszczególnych wyróżników, przy czym najwyżej punktowany był smak pieczywa. Maksymalna liczba punktów w tej ocenie wynosiła 50, a uzyskanie co najmniej 40 punktów kwalifikowało pieczywo do wyróżnienia.

Wyniki

kategoria Chleb mieszany

1. miejsce (46,2 pkt) chleb wiejski a' 1500 g z Piekarni - Cukierni "Stan-Mar", Czarże,

2. miejsce (45,5 pkt) chleb firmowy a' 1000 g z Piekarni - Cukierni Abramowicz i S-ka s.j., Klikawa,

3. miejsce (44,5 pkt) chleb baltonowski a' 650 g ze Spółdzielni Piekarsko-Ciastkarskiej, Warszawa.

Wyróżnienia

chleb barowy z Piekarni J. i Z. i S. Putka, A. Pudzianowski s. j., Warszawa,
chleb wiejski z ZPHU "BA-JA", Jaworzno,
chleb kresowy z Piekarni Polpain - Putka Sp. z o.o., Warszawa Wesoła,
chleb gospodarski z Piekarni Hermanice "Społem" Powszechnej Spółdzielni Spożywców, Ustronie,
chleb domowy z Piekarni Marian Pozorek, Warszawa.

kategoria Pieczywo ciemne

1. miejsce (43,2 pkt) chleb żytni razowy ze słonecznikiem a' 1080 g z Piekarni Polpain - Putka Sp. z o.o., Warszawa Wesoła,

2. miejsce (40 pkt) chleb graham a' 400 g ze "Społem" Powszechnej Spółdzielni Spożywców, Głogów.

kategoria Pieczywo z dodatkami prozdrowotnymi

1. miejsce (45,7 pkt) chleb mieszany słonecznikowy a' 500 g ze "Społem" Powszechnej Spółdzielni Spożywców, Ustrońexequo chleb żytni 100% z żurawiną a' 500 g z Piekarni - Cukierni Jarosław Gajda, Radom (45,5 pkt).

2. miejsce (44 pkt) chleb żytni z żurawiną a' 1100 g z Piekarni J. i Z. i S. Putka, A. Pudzianowski s. j., Warszawa,

3. miejsce (43,2 pkt) chleb żytni z amarantusem a' 800 g ze "Społem" Lubelskiej Spółdzielni Spożywców, Lublin.

Bieżące wydanie czasopisma

Masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji