...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

VI Bal Piekarza i Cukiernika

8 lutego br. w Gościńcu „Horyzont” w podlubelskich Trojaczkowicach piekarze i cukiernicy oraz grono sympatyków naszej branży żegnało karnawał wspólną zabawą do białego rana. W tym roku na Balu wzięło udział ponad 300 gości.

Jak co roku Bal Piekarzy i Cukierników otworzyli starsza Cechu Rzemiosł Spożywczych w Lublinie Barbara Krzyszczak wraz z podstarszym Markiem Juryckim. Wśród zaproszonych gości gospodarze powitali konsula Ukrainy Iwana Hrycaka oraz znanego polityka, a zarazem Honorowego Piekarza Lubelszczyzny, Zbigniewa Wojciechowskiego.

Barbara Krzyszczak, starsza Cechu Rzemiosł Spożywczych, oraz konsul Ukrainy Iwan Hrycak

O wspaniałą atmosferę zadbali właściciele „Horyzontu” Mariola Ponikowska-Janik i Józef Janik. Na suto zastawionych stołach serwowano potrawy z regionu, a nad ich przygotowaniem osobiście czuwał szef kuchni Andrzej Wójcik. Osobnym rarytasem były stoły cukiernicze, na których pełno było lubelskich „kozich rogów”, ciasteczek firmy „Pola” oraz różności ciastkarskich z Kobo Sp. z o.o.

Organizatorzy przygotowali atrakcje nie tylko dla ciała, ale i ducha. Piekarze, cukiernicy, przedstawiciele firm piekarsko-cukierniczych oraz sympatycy i smakosze mogli podziwiać wystawę eksponatów artystycznych wykonanych z ciasta martwego. Imprezę balową dodatkowo uświetniły występy kabaretu pantomimy „Mimi” oraz pokaz mody projektantki Agnieszki Tokarz-Iwanek, właścicielki pracowni „Art-Atelier”.

Nagrodzono też uczestników, którzy tańczyli na wszystkich balach lubelskich piekarzy i cukierników. Podczas balu nie zabrakło licytacji, z której dochód został przekazany na rzecz dzieci z Domu Dziecka w Woli Gałęzowskiej - aukcja z pewnością przyniesie uśmiech nie jednemu dziecku.

Tańce trwały do białego rana...

Zabawa zakończyła się długim śniadaniem dnia następnego przy dźwiękach akordeonu Witolda Krzyszczaka i wspominaniem VI Balu Piekarza i Cukiernika.

fot. Krzysztof Stanek, fotoreporter LAJF magazyn lubelski

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji