...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

VI Charytatywne Kulinarne Zawody Dziennikarzy z Appetitą Goplaną i Oranżadą Hellena!

7 czerwca w warszawskiej restauracji Endorfina Foksal odbyła się szósta edycja Charytatywnych Kulinarnych Zawodów Dziennikarzy. Znani i lubiani dziennikarze, gotując wspierali Puckie Hospicjum pw. Św. Ojca Pio. Dania główne doprawiali aromatycznymi przyprawami Appetita, a wyśmienite desery wzbogacali aksamitną czekoladą Goplana.

Pomaganie przez gotowanie
W tegorocznych kulinarnych zawodach wystartowało sześć trzyosobowych drużyn. Dziennikarze spotkali się, aby zademonstrować swoje kulinarne talenty, ale przede wszystkim pomóc najbardziej potrzebującym. W tym roku uczestnicy wspierali Puckie Hospicjum pw. św. Ojca Pio założone przez ks. Jana Kaczkowskiego.

Wśród gotujących znaleźli się: Marcin Cejrowski, Ela Dziob-Radziszewska, Aleksandra Rosiak, Anna Dec, Michał Olszański, Justyna Śliwowska, Maciej Orłoś, Joanna Kryńska, Sergiusz Ryczel, Maciej Dolega, Kasia Olubińska, Małgorzata Ohme, Krzysztof Skórzyński, Agnieszka Gozdyra, Kamil Dziubka, Maciej Stroiński, Milena Galant, Anna Matusiak. Imprezę prowadziła Odeta Moro (dziennikarka i prezenterka radiowa oraz telewizyjna). Skład jurorski zasilili: Kamila Biedrzycka-Osica (dziennikarka telewizyjna i radiowa, zwyciężczyni I edycji Charytatywnych Kulinarnych Zawodów Dziennikarzy), Adrian Furgalski (politolog, ekspert ds. transportu), Adrianna Biedrzyńska (aktorka i piosenkarka), Daria Ładocha (blogerka i dziennikarka kulinarna), Andrzej Wrona (siatkarz reprezentacji Polski) i Adam Chrząstowski (ekspert kulinarny, restaurator i ambasador marki Appetita).



Dziennikarze z Appetitą, Goplaną i Oranżadą Hellena
Każdy zespół miał godzinę na przygotowanie dania głównego z okoniem morskim, chorizo, szpinakiem i przyprawami Appetita, a także deseru z truskawkami, herbatnikami i aksamitną czekoladą Klasyczna Gorzka Goplana.
Najlepsze danie główne przyrządził zespół: Maciej Orłoś, Sergiusz Ryczel, Joanna Kryńska. Jego propozycja uwodząca aromatycznymi przyprawami Appetita, podbiła serca jury oraz zgromadzonych gości. Zwycięski deser - pyszną kompozycję z nutą czekolady Klasyczna Gorzka Goplana przygotowała drużyna: Kamil Dziubka, Gosia Ohme, Krzysztof Skórzyński. Orzeźwienie dziennikarzom zapewniała kultowa Oranżada Hellena, słynąca z oryginalnego landrynkowego smaku i musujących bąbelków.



Appetita to jedna z najbardziej znanych i cenionych marek przyprawowych w naszym kraju. Już od czternastu lat towarzyszy Polakom w przygotowywaniu obiadów, deserów, przyjęć i wszelkich okazji. Appetita, zgodnie ze swoim hasłem - Uwodzi aromatem. Czerpie inspiracje ze źródeł – z natury, nadając potrawom wyjątkowy smak i aromat. Produkty marki wyróżnia fioletowa kolorystyka. Jej portfolio obejmuje aromatyczne zioła, przyprawy jednorodne oraz skomponowane według autorskich receptur mieszanki przyprawowe. Ofertę uzupełnia linia dodatków cukierniczych Domowe Sekrety.

Goplana to jedna z najstarszych polskich marek, która wciąż odkrywa nowe oblicza czekolady i cieszy się niezmienną sympatią konsumentów. Intryguje ciekawymi połączeniami smakowymi, dostarczając słodkiej przyjemności. Oferta marki obejmuje bogaty wybór tabliczek, cukierków czekoladowych oraz cukierków orzeźwiających i owocowych, w tym produkty bezglutenowe. Szeroki wachlarz wyrobów Goplany charakteryzuje najwyższa jakość wykorzystanych surowców, niepowtarzalny smak oraz nowoczesne opakowania.



Hellena od przeszło 20 lat oferuje konsumentom szeroką gamę napojów i kultową Oranżadę. Łącząc tradycję z nowoczesnością, kreując nowe trendy, przywołuje jednocześnie wspomnienia beztroskiego dzieciństwa, które wypełniał smak bąbelkowej, orzeźwiającej oranżady. W portfolio marki znajdują się m.in. napoje gazowane w różnych smakach, Oranżada Hellena FIT z dodatkiem stewii, Oranżada Hellena YOO! z witaminami dla dzieci oraz owocowe napoje niegazowane w najbogatszej na rynku ofercie smakowej.

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji