...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Viennoiserie, krok po kroku

Dla pasjonatów francuskich wypieków pojawiła się nie lada gratka - książka francuskiego piekarza – cukiernika Cyrilla van Der Stuyft. W całości skupiona na sztuce wypiekania viennoiserie.

Cyrille Van Der Stuyft wydał swoją pierwszą książkę na temat viennoiserie, czyli słodkich wypieków francuskich typu brioszka, croissant, pain au chocolat. Autor jest laureatem nagrody na najlepszego rzemieślnika (piekarza) w 2015 roku we Francji. Pochodzi z niewielkiego miasta Chartes. Jako syn piekarza wychował się w rodzinnej piekarni i zawód związany z piekarnictwem był w zasadzie mu przeznaczony. Cyrille Van Der Stuyft specjalizuje się w viennoiserie, a jego popisowe wypieki to brioszka i słodkości z ciasta listkowanego. Jest chwalony za precyzję i estetykę, jaką odznaczają się jego wyroby. Smakosze z Chartes uwielbiają foccacię z oliwą z oliwek Cyrilla, le nœud en pâte à croissant (bułeczki z ciasta na croissanty przypominające kształtem węzeł) oraz jego gallete z kremem frangipane. Van Der Stuyft nie ogranicza się jedynie do roli piekarza i cukiernika. Jest również szkoleniowcem i wykładowcą w Centre de Formation d’Apprentis w Chartes. Książka to owoc jego cukierniczego i nauczycielskiego doświadczenia, gdzie pokazuje czytelnikom, jak upiec konkretne ciasta, jakie stosować techniki i jakich używać naczyń. Lekturze towarzyszy oczywiście zbiór przepisów. 

 


Cyrille Van Der Stuyft, tytuł „Viennoiserie, leçons en pas à pas”  (Viennoiserie, lekcje krok po kroku), wydawnictwo:  Editions du Chêne, liczba stron 420, liczba przepisów: 80, premiera 7 grudnia 2022 roku, cena  59,90 €. 


K.Sz.


Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji