...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Vincent Vallée - nowy World Chocolate Master

Podjął największe ryzyko, przygotowując wyjątkowe połączenia smakowej i projektując niezwykłe rzeźby z czekolady. Opłaciło się - jurorzy konkursu World Chocolate Masters przyznali mu główną nagrodę i zgodnie stwierdzili, że efekt jego starań przeszedł ich najśmielsze oczekiwania! Oto nowy Mistrz Czekolady - Vincent Vallée .

Od 28-30 października 20 najbardziej utalentowanych cukierników z całego świata zmagało się w Paryżu, by zdobyć tytuł Mistrza Czekolady. Tworzyli niewiarygodne w konstrukcji czekoladowe rzeźby, zachywcające perfekcją praliny, nowoczesne przekąski i przede wszystkim smakowite ciasta. Wszyscy prezentowali wyrównany poziom i pokazali czym będzie czekolada przyszłości. Jednak tylko trójka z nich stanęła na podium. Pierwsze miejsce zajął reprezentant Francji - Vincent Vallée .

 

 

27-letni chocolatier od najmłodszych lat zajmuje się słodkimi kreacjami, zdobywając doświadczenie pod okiem ojca, właściciela michelinowskiej restauracji. Chocolatier zdobył uznanie jury aż w trzech kategoriach: rzeźba, mała rzeźba oraz pralina. W swoich dziełach próbował pokazać harmonię panującą między ludźmi, zwierzętami oraz roślinami.

 

 

 
 

 

Laureaci World Chocolate Master 2015:

I miejsce: Vincent Vallée – Francja

II miejsce: Hisashi Onobayashi – Japonia

III miejsce: Marijn Coertjens – Belgia

Bieżące wydanie czasopisma

Zobacz zjawiskowy tort Angeliki Chwyć i Renaty Martyny z mistrzostw w Mediolanie! Zainspiruj się jesiennymi dekoracjami. Rozsmakuj się we włoskiej pizzy zamiast lodów.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    oprogramowanie dla piekarni

    żytni IG niski indeks

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji