...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

W Hiszpanii wyłonią najlepszych na świecie młodych piekarzy

To już 47. edycja konkursu organizowanego przez UIBC! Przedstawiciele którego państwa staną w tym roku na podium? Okaże się w kwietniu. Zapisy trwają!

Zbliża się coroczny międzynarodowy konkurs dla młodych piekarzy organizowany przez International Union of Bakers and Confectioners (Międzynarodowe Stowarzyszenie Piekarzy i Cukierników – UIBC, którego członkiem jest m.in. polskie Stowarzyszenie Cukierników Karmelarzy i Lodziarzy). W hiszpańskiej Walencji w dniach 11-15 kwietnia 2018 młode piekarskie talenty powalczą w sześciu kategoriach: chleb, bułki, słodkie wypieki drożdżowe, ciasto półfrancuskie drożdżowe, kanapki oraz wizytówki, których tematem w tym roku jest sport.

 

 

Historia konkursu sięga roku 1971, pierwsza edycja odbyła się w Berlinie. Z każdym rokiem liczba krajów zgłaszających reprezentantów do konkursu rosła. W tym roku w konkursie będzie można podziwiać młodych piekarzy z 12-14 państw. Każde z nich wysyła dwóch kandydatów, uczestników i zwycięzców ważnych krajowych konkursów. Wszystkie państwa wysyłające reprezentantów są członkami UIBC.

 

 

Uczestnik konkursu nie może mieć więcej niż 25 lat i może wziąć w nim udział tylko raz. Jury ocenia technikę produkcji, smak i wygląd wypieku. Zwycięzcy są wyłaniani w każdej z sześciu kategorii osobno, a zdobywcami 1., 2. i 3. miejsca w całym konkursie zostają ci, którzy uzyskali najwyższe wyniki punktowe.

 

 

Więcej informacji: KLIK!

Rejestracja: KLIK! 

Kontakt do organizatora: admin@worldbakersconfectioners.org

Bieżące wydanie czasopisma

Zapraszamy do jesiennego wydania MB, w którym dr Józef Sadkiewicz namawia do wspierania polskich, ekologicznych producentów, dostosowywania technologii produkcji pieczywa do surowca i powrotu do dawnego smaku chleba. Podejmujemy też ważny temat aluminium w piekarstwie oraz zachęcamy do zmiany myślenia o opakowaniach na chleb.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji