...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

W oczekiwaniu na Puchar Świata w Piekarstwie 2012!

Trwają ostatnie przygotowania do finału konkursu o Puchar Świata w Piekarstwie. Polscy reprezentanci: Marcin Surowiecki, Paweł Chojecki i Przemysław Koperski intensywnie trenują.

Co roku, od 7 lat, Puchar Świata w Piekarstwie stał się ważnym wydarzeniem w kalendarzu branżowym na całym świecie. Nie inaczej będzie podczas finału, w czasie paryskiego EUROPAIN 3-7 marca 2012 r. W tym roku ramię w ramię ze światową czołówką stanie polska drużyna. W jej skład wchodzą dwaj debiutanci tego konkursu: Marcin Surowiecki i Paweł Chojecki, pracownicy warszawskiej piekarni Polpain-Putka, oraz Przemysław Koperski z Piekarni-Cukierni Piotr Koperski z Suchego Lasu, który po raz drugi doszedł do Finału Pucharu Świata.

– Do zawodów zostało niewiele czasu, dlatego też zawodnicy ćwiczą nieprzerwanie, m.in. u nas, w piekarni Lesaffre Polska – wyjaśnia Andrzej Borycki, trener drużyny, kierownik Baking Center Lesaffre Polska.

Finałowe wypieki

– W dużej mierze zaprezentujemy te same wypieki co w Lyonie, jeśli chodzi o wyroby półcukiernicze oraz chleby specjalne. Będą one oczywiście odpowiednio ulepszone i zmodyfikowane – zapewnia Przemysław Koperski, kapitan drużyny (startuje w kategorii „Wyroby półcukiernicze”). – Jednak pojawi się też zupełnie nowa, oryginalna receptura na chleb specjalny z żurawiną i orzechami - dodaje Marcin Surowiecki, który jest odpowiedzialny za kategorię „Chleby specjalne i bagietki”.

Co z eksponatem artystycznym? W Lyonie była to wariacja na temat naszego wielkiego rodaka Fryderyka Chopina. – Tym razem postawiłem na akcent branżowy - mówi tajemniczo Paweł Chojecki, odpowiedzialny za eksponat artystyczny. Możemy jedynie zdradzić, że praca opowiadać będzie drogę powstawania chleba, czyli przysłowiową ścieżkę „od ziarenka do bochenka”.

Gotowi do startu?

– Myślę, że muszą jeszcze poćwiczyć nad pracą zespołową oraz nad szybkością, a zarazem precyzją pracy – zdradza Borycki, który ma świadomość, że do dyspozycji będzie tylko 8 godzin. – Tym bardziej, że oprócz tego, co robili zawsze, doszły nowe cele. Zawodnicy muszą dodatkowo zrobić 4 rodzaje minikanapek po 40 sztuk w każdym rodzaju. To bardzo pracochłonne zadanie, ponieważ kanapki trzeba ładnie udekorować i poukładać wokół wypieku artystycznego – dodaje A. Borycki. – Na pewno będą ćwiczyć–zapewnia pracodawca dwóch zawodników Zbigniew Putka, właściciel piekarni Polpain-Putka. – Od teraz do konkursu moi pracownicy są oddelegowani z pracy, mają za zadanie przygotowywać się do konkursu – zapewnia Putka.

Ostatnio zawodnicy ćwiczyli również pod okiem specjalisty z Lesaffre International Stéphane’a Sauvetre, utytułowanego uczestnika wielu piekarskich konkursów, obserwatora i trenera piekarskiego grupy Lesaffre.

– Mocną stroną naszej drużyny są oryginalne i niespotykane smaki ich wyrobów – zapewnia A. Borycki. – Już w Lyonie byliśmy za to szczególnie chwaleni i wysoko ocenieni i wierzę, że doceni to również jury w Paryżu – dodaje trener Borycki.

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Podczas marcowych zawodów uczestnicy w ciągu 8 godzin będą musieli przygotować produkty w poszczególnych kategoriach: Wyroby półcukiernicze,Chleby specjalne i bagietki oraz Eksponat artystyczny.
Dlatego Polacy w Baking Center Lesaffre
Polska szlifują nie tylko precyzję pracy, ale też szybkość.

 

 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Chleb z żurawiną i orzechami zachwyca smakiem

 Chleb Hetman – tradycyjna polska receptura

 Chleb z oliwkami i suszonymi pomidorami zyskał nowy kształt – unijny znak BIO.

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji