...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Wakacyjny happening piekarzy i cukierników na Rynku w Jaworze

Święto Chleba i Piernika 2017, Jawor, 25-27 sierpnia 2017 r. | Przygotowania do kolejnego Święta Chleba i Piernika trwają w najlepsze. Już dziś zapraszamy do udziału w wy­darzeniu, podczas którego poznamy Piekarza Roku, pobijemy rekord Polski na najdłuższy piernik, wybierzemy naj­piękniejsze rzeźby piekarskie i cukier­nicze...

Wielkie Święto Chleba i Piernika w Jaworze zacznie się w ostatni piątek sierpnia uroczystą paradą chleba. Wokół rynku w chlebowym orszaku przej­dą wszyscy ci, bez których to wyjątkowe wydarzenie nie mogłoby się odbyć: pieka­rze, cukiernicy, a to za sprawą fantazyjnie przebranych jaworskich przedszkolaków.

Jak co roku w ciągu trzech dni na jawor­skim rynku mistrzowie piekarnictwa z Pol­ski i zagranicy prezentować będą swoje wypieki, a na stoisku animacji piekarni­czych, na oczach zwiedzających, pieka­rze stworzą bogaty asortyment pieczywa, a cukiernicy zdradzą tajniki powstawania słodkich postaci z bajek i baśni, koloro­wych kwiatów, pereł, zwierzątek. Każde­go dnia zapach cynamonu i przypraw bę­dzie przyciągał zwiedzających na stoiska z ręcznie robionymi piernikami, których receptury sięgają XVI w., ale również tych współczesnych.

 

Piekarskie i cukiernicze talenty
Piekarze i cukiernicy po raz kolejny pokażą swój kunszt. Podczas gdy jedni będą prezento­wać swoje rękodzieła w konkursie na „Rzeźbę Piekarsko-Cukierniczą” i zabiegać o względy konsumentów tłumnie zwiedzających rynek, drudzy poddadzą się ocenie kapituły konkursu na „Piekarza Roku”. Po raz drugi z rzędu jawor­ski mistrz piekarnictwa Stanisław Furtak oraz Kazimierz Orłowski i Julian Rak z Cukierni Rak & Orłowski z Rzeszowa chcą ustanowić rekord na najdłuższy piernik w Polsce. W 2016 r. ich piernik mierzył 46 m i 10 cm długości. Mistrzo­wie chcą pobić swój wynik na oczach widzów zgromadzonych na rynku, przed telewizorami i przy radioodbiornikach. Więcej informacji o konkursach dla piekarzy i cukierników na www.schip.jawor.pl/konkursy

 

Pieczenie chleba przy muzyce
Na zakończenie, w niedzielne przedpo­łudnie zapraszamy na wyjątkowe show: „Dolnośląskie pieczenie chleba”, czyli konkurs na najlepszy i najsmaczniej­szy chleb charakterystyczny dla danej miejscowości, regionu. Do udziału w nim zaprosiliśmy samorządowców, którzy w towarzystwie piekarzy i cukierników przystąpią do rywalizacji o miano „Dol­nośląskiego Wypieku Roku”.

Święto Chleba i Piernika to również scena i muzyczna podróż przez dekady i ga­tunki muzyki. W tym roku będziemy się bawić przy największych przebojach uta­lentowanej artystki Natalii Nykiel oraz jednego z najpopularniejszych piosenka­rzy polskiej sceny muzycznej Grzegorza Hyżego. Zapowiada się „pyszna” zabawa.
Wszystko to i jeszcze więcej do zo­baczenia, usłyszenia i posmakowania już w ostatni weekend sierpnia w dol­nośląskim Jaworze. Do zobaczenia!

Śledź nas na: www.facebook.com/schip.jawor

Bieżące wydanie czasopisma

W nowym Panie nadają tonu. Monika Walecka odczarowuje stereotyp piekarza, Madame Caramel przewodzi po kulinarnych zakątkach Paryża, a sensorka Renata Januszewska odkrywa smakowe niuanse w czekoladzie. Pań nie brakuje w nowym dziale Rzemiosło Przyszłości, jednak mamy też zacne grono Panów. Sprawdź, kto i co się za tym kryje.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji