...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Walentynka według Izabeli Berendt

Jak sprawdzić siłę miłości? W Malezji na przykład jest organizowany konkurs dla kochanków, których skuwa się kajdankami na cały tydzień. Kto wytrzyma, ten zdobywa nagrodę. Dalecy jesteśmy od takich ekstremów, za to z całego serca polecamy klasyczną walentynkę na słodko, którą przygotowała mistrzyni cukiernictwa Izabela Berendt.

Walentynkowe serca – receptura Izabeli Berendt, mistrz cukiernictwa, Cukiernia-Restauracja Angelika, Debrzno

Izabela Berendt – brązowa medalistka Mistrzostw Polski Cukierników Expo Sweet 2013, w eliminacjach do World Chocolate Masters 2013 zajęła 2.miejsce

RECEPTURA

BISZKOPCIK JOGURTOWY

75 g żółtek
35 g cukru pudru
105 g białek
20 g cukru
30 g miodu
50 g jogurtu
20 g musli
20 g rodzynek
20 g orzechów włoskich w kawałkach
80 g mąki pszennej
4 g proszku do pieczenia

Żółtka ubić z cukrem pudrem, osobno białka z cukrem. Jogurt, miód i musli wymieszać z bakaliami. Ubite żółtka połączyć z mąką i proszkiem do pieczenia oraz z masą z jogurtu i resztą składników. Na końcu dodać ubite białka. Piec w temperaturze 200°C. Po upieczeniu i wystudzeniu wyciąć serca.

MUS TRUSKAWKOWY

150 g pulpy truskawkowej
70 g cukru pudru
250 g bitej śmietany
7 g żelatyny
35 g wody
sok z cytryny

Żelatynę namoczyć i rozpuścić, pulpę połączyć z cukrem pudrem i rozpuszczoną żelatyną, następnie wymieszać z ubitą śmietaną.

MUS JOGURTOWY

300 g jogurtu
40 g cukru pudru
7 g żelatyny
35 g wody
300 g ubitej śmietany

Żelatynę namoczyć i rozpuścić. Jogurt połączyć z cukrem pudrem i ubitą śmietaną.

 

 

 

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Cukiernia Angelika

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji