...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Wegańskie lody czekoladowe z pistacjami i pestkami granatu

autor: Angelika Pawełczyk

Domowe lody i na dodatek wegańskie? Nie ma nic prostszego i bardziej smacznego. Pistacje przyjemnie chrupią podczas jedzenia a granat przełamuje słodycz lodów i równoważy smak. Lody te dostały najlepsza recenzję jaką można otrzymać: ktoś kto nie przepada za lodami stwierdził, że są to najlepsze lody jakie kiedykolwiek jadł. Przypadek? Absolutnie!

RECEPTURA

Składniki
2 puszki
mleka kokosowego
1 czekolada gorzka (upewnij się, że jest wegańska)
50 g kakao
150 g cukru
2 spore garście posiekanych pistacji (już obranych)
2 spore garście pestek granatu

 


Przygotowanie
Dzień przed przygotowaniem lodów mleko kokosowe włożyć do lodówki na całą noc. Następnego dnia oddzielić śmietankę od wody kokosowej. Czekoladę połamać na kawałki i razem z wodą kokosową, kakao i cukrem umieścić w rondlu. Gotować w kąpieli wodnej do połączenia składników, następnie wstawić do lodówki i schłodzić, aby masa stała się bardziej gęsta.
Śmietankę kokosową ubić na sztywno, po czym powoli wlewać zimną czekoladową masę, mieszając delikatnie trzepaczką do połączenia. Dodać pistacje i pestki granatu (zostawić odrobinę do dekoracji wierzchu) i ponownie wymieszać. Całość przelać do metalowej formy, wierzch posypać pozostałymi pistacjami i pestkami granatu. Wstawić do lodówki na kilka godzin lub całą noc do zestalenia. Wyciągnąć lody przynajmniej 20-30 minut przed podaniem, aby stały się bardziej miękkie. Najlepiej nakładać je łyżką do lodów zanurzoną w ciepłej wodzie.
Smacznego!



Angelika Pawełczyk – miłość do gotowania i pieczenia zawładnęła jej sercem dobrych parę lat temu. W 2012 r. założyła bloga iadorecinnamon.blogspot.com i zaczęła chłonąć receptury kulinarne jak gąbka. Jej wielkim marzeniem jest otwarcie własnej cukierni i napisanie książki kucharskiej.


Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji