...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

WholeFruit Chocolate - 100% kakaowca w jednej tabliczce

Po czekoladzie rubinowej nadchodzi kolejna nowość marki Barry Callebaut. Pełnia zdrowia, smaku i owocu kakaowca w jednym produkcie.

Mimo że czekolada rubinowa nie zdążyła jeszcze przestać być rynkową nowinką, Barry Callebaut właśnie zaanonsował swój kolejny produkt! Pod hasłem “uwolnienia pełnej mocy kakaowca” ukazała się WholeFruit Chocolate, która ma zaspokoić  zapotrzebowanie konsumentów na smaczne, pożywne oraz uczciwe jedzenie. Premiera produktów z najnowszej linii „Cacaofruit Experience” odbyła się 27 września 2019 w San Francisco. Pod nazwą WholeFruit Chocolate kryje się produkt, który dosłownie ją odzwierciedla - czekolada wyprodukowana ze wszystkich składników kakaowca, podczas gdy do tej pory aż 70% tych elementów było odrzucane i traktowane jako odpad. WholeFruit Chocolate to produkt na bazie: ziarna, pulpy (i soku z niej) oraz skórki. Czekolada jest do wyboru w opcji ciemnej ( wyrazista WholeFruit Bold) i mlecznej (gładka, soczysta WholeFruit Velvety). WholeFruit Chocolate ma ciekawy, lekko kwaśny i orzeźwiający smak, a także jest znacznie bogatsza, niż jej tradycyjna odmiana - ma więcej błonnika, magnezu oraz białka. Jednym z jej sztandarowych atutów jest brak cukru jako słodzika. Produkt zatem doskonale wpisuje się w aktualne trendy, czyli żywności fit i funkcjonalnej oraz zero waste. Producenci są pewni, że to zadowoli pokolenie millenialsów, którym los planety nie jest obojętny.

 


Produkt wejdzie na rynek w maju 2020, jednak tylko do krajów azjatyckich oraz USA. Członkowie Unii Europejskiej będą musieli poczekać nieco dłużej. Pierwszym koncernem, który skorzysta z produktów Cacaofruit Experience będzie Mondelez, który przygotował dwie przekąski dla konsumentów z udziałem nowego rodzaju czekolady. Pojawią się one w wybranych sklepach w Los Angeles. 

Antoine de Saint-Affrique, dyrektor generalny Barry Callebaut, powiedział: „Innowacja jest jednym z filarów naszej strategii rozwoju. Nasza wiedza pozwoliła nam wejść na nowy poziom, uwalniając pełną moc kakaowca, którą Majowie cenili jako „pokarm bogów”. Dzisiaj możemy po raz kolejny zaprezentować światowy przełom - „Cacaofruit Experience”. Z niecierpliwością czekamy na rozpoczęcie nowej podróży z naszymi klientami i odkrywanie całkowicie nowej gamy produktów, które „Cacaofruit Experience” i czekolada WholeFruit umożliwią ”.

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji