...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Wielkanoc z jajem, pomysłem i kunsztem - wyniki konkursu

Mazurki, serniki, pierniki i monoporcje, a także wypieki wytrawne - uczestnicy zaskoczyli pomysłowością i frekwencją. Poznajcie laureatów naszego wielkanocnego konkursu.

stało się ono głównym tematem naszego wielkanocnego konkursu, do którego zaprosiliśmy zarówno profesjonalistów, jak też uczniów szkół i pasjonatów.

Zadaniem uczestników było przygotowanie deseru lub wypieku z jajem oraz wysłanie jego zdjęcia wraz z recepturą na adres redakcji. Prace oceniali specjaliści branży: Angelika Chwyć, Kinga Jakimowicz, Maciej Rosiński i Krzysztof Kopciński. Zwracali oni uwagę na zgodność pracy z tematem, estetykę, kreatywność i stopień zaawansowania technologicznego receptury. 

Wśród nadesłanych prac znalazło się sporo mazurków, ale też pierniki dekorowane lukrem, monoporcje i serniki. A nawet sernik 3D! Uczestnicy walczyli też o jak największą liczbę głosów na naszym redakcyjnym Facebooku, co gwarantowało im nagrodę specjalną. Było o co walczyć! Zarówno na autora pracy z największą liczbą “lajków”, jak też laureatów trzech pierwszych miejsc czekały nagrody ufundowane przez: Dorosiowe Ranty, Credin Polska,Terravita, Warsaw Academy of Pastry Arts, Podkłady Cukiernicze, To się nosi oraz Torcik.net

Jednogłośnym faworytem jury okazał się Karol Płachta i jego zjawiskowa monoporcja w kształcie jaja. Laureat I miejsca na podium pochodzi z Bydgoszczy, gdzie mieszka i pracuje. To niegdyś uczeń takich mistrzów jak Mariusz Buritta, Paweł Małecki i Maciej Kałdon.Od 9 lat swoje cukiernicze zdolności realizuje w Cukierni Sowa. - Nad deserem konkursowym pracowałem w sumie dwa dni, wliczając w to stworzenie projektu i tworzenie końcowych elementów dekoracyjnych jajka. Najwięcej trudności sprawiła mi praca z czekoladą, która wymaga cierpliwości i nie wybacza błędów - mówi Karol Płachta.


Wyniki konkursu:

I miejsce: Karol Płachta

II miejsce: Julianna Bednarczuk

III miejsce: Katarzyna Arendarczyk

 

Karol Płachta

Julianna Bednarczuk

Katarzyna Arendarczyk


Nagroda za największą ilość polubień na Facebooku: Anna Elsner

 



Wyróżnienia przyznane przez redakcję: Aneta Sawczenko oraz Regina Laskowska 

 

Aneta Sawczenko

Regina Laskowska

 

Serdecznie gartulujemy!!!

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji