...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZSGU w Chorzowie, materiał promocyjny

Wielkanocny zajączek

autorka: Justyna Szklanny, Zespół Szkół Gastronomiczno-Usługowych w Chorzowie
nauczyciel prowadzący: Izabela Giersberg-Mataniak

RECEPTURA

Biszkoptowy króliczek
7 jaj
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
1/3 szklanki kakao
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,05 kg margaryny
3 łyżki bułki tartej

Do dekoracji
3 polewy czekoladowe
Lukier
Kokos
Rodzynki
Migdały
Kolorowa posypka



Dwie formy o średnicy 25-26 cm wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Jaja umyć, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić, cukier dodawać pod koniec powoli, w niewielkich porcjach. Do powstałej masy dodajemy stopniowo żółtka, cały czas ubijamy. Mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, kakao i proszek do pieczenia przesiewamy do miski, a następnie powoli wsypujemy do ubitej masy jajecznej, delikatnie mieszając najlepiej drewnianą łyżką. Masę przelewamy do dwóch przygotowanych form i wstawiamy do piekarnika (180°C na ok. 30-40 min).

Z jednego z upieczonych biszkoptów wycinamy głowę, a z drugiego uszy i kokardę. Łączymy wszystkie elementy, całość polewamy polewą (kokardę lukrem).

Z migdałów układamy środek uszu, z kokosu i części rodzynek robimy oczy, z reszty układamy nos, wąsy i usta. Kokardę posypujemy posypką.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji