...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Wielkie nadzieje i wyzwania polskich cukierników na 2018

Przed polskimi cukiernikami pracowity i ważny rok! Staną do walki w prestiżowych konkursach i spróbują udowodnić, że Polacy to poważna konkurencja dla światowego cukiernictwa.

Rok 2018 zapowiada się od samego początku bardzo ciekawie dla polskiego cukiernictwa. Coraz więcej światowej klasy mistrzów przyjeżdża do nas, by prowadzić szkolenia, jak mistrz Antonio Bachour. Ale też coraz więcej Polaków śmielej sobie poczyna na międzynarodowej scenie, rywalizując ze światowymi potęgami w cukiernictwie. Przypomnijmy, kto w tym roku szykuje się do wielkich mistrzostw, a kto właśnie wydeptuje ścieżkę do konkursu, w którym do tej pory nie startował żaden Polak.

Po raz kolejny Polacy dostali się do finału prestiżowego konkursu Coppa del Mondo della Gellateria, który odbędzie się już 20-23 stycznia 2018 r. w Rimini we Włoszech. Ekipa pod okiem managera Sebastiana Szymda w składzie: Tomasz Szypuła, Łukasz Parzymski, Rafał Macała i Damian Wiśniewski, przygotuje m.in. rzeźbę z lodu, tort lodowy i przystawki gastronomiczne z udziałem lodów.

Polski team (od lewej): Damian Wiśniewski, Rafał Macała, Łukasz Parzymski, Tomasz Szypuła i Sebastian Szmyd. Fot. Biuro prasowe Master Gelato Tour

Jako pierwszy Polak w historii Mariusz Górecki, zastępca szefa cukierni Pawlova Pawła Mieszały, dostał się do półfinału konkursu Valrhony C3 Competition. Jego receptura na deser na talerzu i praliny przeszła pozytywnie ocenę jury. Podczas półfinałów 28 lutego 2018 r. w L'Ecole Valrhona rozstrzygnie się, czy Mariusz zostanie zaproszony do ostatniego etapu, który odbędzie się w Stanach Zjednoczonych w październiku.

Mariusz Górecki – pierwszy Polak w C3 Competition, fot. Archiwum Mariusza Góreckiego

W październiku 2018 r. z czekoladą będzie również pracować na swój sukces Michał Iwaniuk z Czekolada Cafe, który po eliminacjach na Expo Sweet 2017 został polskim reprezentantem do finału World Chocolate Masters. W Paryżu będzie musiał stworzyć rzeźbę z czekolady, ciastko i przekąskę pod hasłem przewodnim Futuropolis.

Michał Iwaniuk podczas eliminacji do WCM, Expo Sweet 2017

Zaledwie 2 tygodnie później, bo 23-29 listopada 2018 r., Michał Iwaniuk wraz z Maciejem Wiśniewskim będą reprezentować kadrę polskich cukierników w Luksemburgu, wraz z 12 kucharzami jako Narodowa Kulinarna Reprezentacja Polski w Pucharze Świata.

Kulinarna Reprezentacja Polski na Mistrzostwa Świata w Luksemburgu 2018, a w niej 2 wybitnych cukierników: Michał Iwaniuk i Maciej Wiśniewski!

Za wszystkich mocno trzymamy kciuki i już jesteśmy dumni z naszych reprezentantów!

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji