...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Wielkie otwarcie Domu Czekolady Lindt

Po trzech latach intensywnych prac, producent czekolady Lindt & Sprüngli AG, otworzył dla zwiedzających pięciokondygnacyjne centrum z mierzącą ponad 9 metrów fontanną czekolady.

10. września 2020 w Kilchberg pod Zurychem odbyła się ceremonia otwarcia Domu Czekolady Lindt. Budowa nowoczesnego pięciokondygnacyjnego centrum należącego do producenta czekolady Lindt & Sprüngli AG trwała trzy lata, kamień węgielny wmurowano 12. września 2017 roku, a pierwszy etap prac zakończył się w marcu 2018.

Centrum jest dostępne dla zwiedzających od niedzieli 13. września. Kilka dni wcześniej miała miejsce spektakularna ceremonia inauguracyjna, obejmująca m.in. odsłonięcie najwyższej na świecie, ponad dziewięciometrowej czekoladowej fontanny mieszczącej się w foyer budynku. Odsłonięcia dokonali: Roger Federer, ambasador marki, Ueli Maurer, prezydent Konfederacji Szwajcarskiej oraz prezes Lindt Chocolate Competence Foundation Ernst Tanner. Jak tłumaczył Tanner, fontanna stanowi hołd dla znanych na całym świecie pralin Lindor. W ceremonii otwarcia wzięli również udział słynni mistrzowie czekolady.

 

 


Projekt architektoniczny Domu Czekolady Lindt (Lindt Home of Chocolate) powstał w pracowni Christ & Gantenbein w Bazylei. Dom Czekolady mieści w sobie m.in. interaktywne muzeum z ekspozycją o powierzchni ponad 1500 m kw, centrum badawczo-edukacyjne, manufakturę czekolady z otwartą linią produkcyjną i salą degustacyjną, pijalnię czekolady, sale wykładowo-projekcyjne oraz największy na świecie sklep firmowy Lindt. Budynek ma wysokość 20 m i powierzchnię zabudowy zbliżoną do boiska piłkarskiego (93 x 45 m). To najważniejszy projekt Lindt Chocolate Competence Foundation mającej na celu kontynuację pracy czekoladowych pionierów, którzy zapoczątkowali przemysł czekoladowy w Szwajcarii ponad 200 lat temu oraz promowanie współczesnych innowacji. Dom Czekolady Lindt z centrum badawczo-edukacyjnym ma stać się także nowoczesną platformą wymiany wiedzy dla całej branży czekoladowej oraz kolejną atrakcją dla prawdziwych fanów czekolady.

 



zdjęcia i film: mat. pras. Lindt & Sprüngli


Bieżące wydanie czasopisma

Lekko i kolorowo - jesień z nowym Mistrzem Branży. Niebieski chleb, czarna beza, czekoladowa anatomia i desery ze szczawiem - to tylko niektóre smaczki, które znajdziecie na łamach jesiennego wydania.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji