...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Wielkie świętowanie w Radomiu

Radom wie, jak się łączy promocję z prawdziwym świętowaniem. 2 września br. w Muzeum Wsi Radomskiej fetowano XIV Święto Chleba, które wciąż cieszy się ogromnym zainteresowaniem mieszkańców Radomia. To przy okazji wielkie małe święto piekarzy radomskich.

Wszystko, co najważniejsze dla radomskich piekarzy, zorganizowano na dużej scenie, na placu przy wiatrakach na terenie Muzeum Wsi Radomskiej. To tutaj odprawiono mszę św. w intencji rolników, młynarzy i piekarzy, to tutaj wręczono najwyższe odznaczenie rzemieślnicze, czyli Szablę Kilińskiego, oraz rozstrzygnięto konkurs "Dobry Chleb". Poza tym na placu przy wiatrakach wystawiły się wszystkie najpopularniejsze piekarnie z regionu, które były niewątpliwym wabikiem dla rzeszy mieszkańców Radomia.

Pierwszą ważną uroczystością było wręczenie Szabli Kilińskiego. W tym roku Cech Piekarzy w Radomiu wspólnie z Krajową Radą Piekarstwa i Cukiernictwa postanowił uhonorować radomskiego piekarza Władysława Stojaka. ‒ Jako pierwszy piekarz otrzymałem tak wysokie wyróżnienie, dlatego uznaję tę nagrodę jako podziękowanie za pracę wszystkim radomskim piekarzom. Naszego chleba nie ma w sklepach sieciowych. Możemy go kupić w małych sklepach osiedlowych. Kreujmy politykę małych i średnich firm, wtedy kryzys nam nie grozi ‒ powiedział znany radomski rzemieślnik, dziękując za tak wysokie wyróżnienie.

Również na scenie przy wiatrakach poznaliśmy zwycięzców konkursu „Dobry Chleb”, który radomski Cech Piekarzy zorganizował wspólnie z Polskim Związkiem Producentów Roślin Zbożowych. Spośród zgłoszonych 32 rodzajów chleba w trzech kategoriach: chleb żytni, chleb mieszany, chleb z dodatkami, komisja oceniająca wybrała zwycięzców. W przypadku  kategorii chleb z dodatkami wybór okazał się wyjątkowo trudny - dlatego komisja przyznała dwa 1. miejsca i dwa 2. miejsca.

Kategoria „chleb żytni”:

1. Piekarnia Sarzyński, Kazimierz Dolny
2. Piekarnia Cukiernia Pokutyńscy, Drawsko Pomorskie
3. Piekarnia Cukiernia Abramowicz i Spółka, Klikawa

Wyróżnienia otrzymały: Piekarnia P. Pastuszka, Radom i Piekarnia Cukiernia Putka, Warszawa

Kategoria „chleb z dodatkami”:

1.  Piekarnia Cukiernia Jarosław Gajda, Radom
1. Piekarnia „Rustykalna” Wojciech Skałbania, Radom
2. Piekarnia P. Pastuszka, Radom
2. Piekarnia Wacyn, Radom
3. Piekarnia Cukiernia Putka, Warszawa

Kategoria chleb mieszany":

1. Piekarnia Cukiernia „Stan Mar”, Czarże
2. Piekarnia Cukiernia Jarosław Gajda, Radom
3. Piekarnia Wacyn, Radom

Wyróżnienia otrzymała Piekarnia Cukiernia Abramowicz i Spółka, Klikawa

Konkurs został przeprowadzony dzięki pomocy Polskiego Związku Producentów Roślin Zbożowych przy osobistym zaangażowaniu prezesa Stanisława Kacperczyka i po raz kolejny przy współudziale Akademii Piekarskiej z siedzibą w Milejowicach.

Święto Chleba to nie tylko możliwość poznania i zasmakowania wyrobów radomskich piekarzy, ale również idealny czas na spędzenie go wśród rodziny i znajomych. Dużym zainteresowaniem starszych i młodszych cieszyła się wystawa maszyn rolniczych, gdzie można było obejrzeć od żniwiarki konnej, młocarni i pługu, po ciągnik i kombajn. Można było również zobaczyć wyrób nici lnu przy użyciu trzepaka napędzanego silnikiem elektrycznym.

Organizatorzy Święta Chleba: Muzeum Wsi Radomskiej, Urząd Miasta w Radomiu, Radomski Cech Piekarzy. XIV Święto Chleba rozpoczęło się Eucharystią w intencji rolników, młynarzy i piekarzy.

 

źródło: www.cozadzien.pl, Muzeum Wsi Radomskiej, Cech Piekarzy w Radomiu


 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Czy absolwenci szkół gastronomicznych mają dobry start? Jak wykonać tort na 600 osób w 1-osobowej pracowni? Czy przekształcenie swojej działalności w spółkę dziś się opłaca? Czym różni się szarlotka od jabłecznika?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji