Trwają Mistrzostwa Świata Duetów Piekarskich w Monachium. 3 lata temu duet Kucia & Koperski wywalczył drugie miejsce. Dzisiaj albo obronią tytułu wicemistrzów świata w piekarstwie, albo powalczą o złoto. Trzeciej alternatywy nie ma :)
7,5 godziny - tylko tyle czasu przewiduje regulamin mistrzostw, żeby przygotować eksponat artystyczny, pieczywo, drożdżówki, wiedeńskie, półcukiernicze... Każdy piekarz, który choć raz startował w zawodach, wie, że przygotowanie tych wszystkich wyrobów w tym czasie będzie wymagać od naszych zawodników żelaznej dyscypliny, dobrej organizacji i przede wszystkim zgrania. O to się jednak nie martwimy - nasz duet piekarzy to zgrana ekipa. Znają się od 2006 r. Jak wspominał Przemek Koperski, przeszli przez różne mistrzostwa organizowane w Polsce (eliminacje Pucharu Lesaffre) i za granicą – Puchar Europy IBA CUP Monachium 2006, Puchar Europy Nantes – Francja 2007, Puchar Świata Lessafre Paryż 2008, Puchar Europy IBA CUP Dusseldorf 2009, Sigep Bread Cup Rimini – Włochy 2010.
Panowie, życzymy powodzenia, mistrzowskiego wykonania skomponowanej przez Was symfonii smaków, kształtów i aromatów, a po koncercie - hucznych owacji!