...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Włosko-polskie gelato w Czeladzi

12 marca br. w Szafranowym Dworze w Czeladzi odbyło się jedno z czterech zaplanowanych Seminariów Lodowych. O nowych smakach lodów najlepiej opowiadał Włoch Raffaele Derosa z firmy Fabbri, podczas gdy technolog Szymon Wolański (Savpol) przygotowywał w tym czasie najlepsze lody na świecie!

Seminaria Lodowe to coroczne przedsięwzięcie gliwickiego Przedsiębiorstwa Savpol, włoskiej firmy Fabbri, producenta wafelków Miran Ice Cone oraz producenta maszyn do produkcji lodów Valmar Global. Spotkania dla branży lodziarskiej, organizowane w 4 miastach Polski, wciąż cieszą się niesłabnącym zainteresowaniem, o czym najlepiej świadczy wysoka frekwencja wśród uczestników. I nie jest to jedynie zasługa Raffaele Derosa, który potrafi fantastycznie opowiadać o lodach, ich produkcji i zachęcać do ciągłego szukania nowych pomysłów na smaki w polskich witrynach. Największą atrakcją były i są nowinki, które organizatorzy Seminariów przywożą z Międzynarodowego Salonu Lodziarstwa, Wyrobów Cukierniczych i Piekarniczych SIGEP - wszystko oczywiście podane w formie smacznych, a czasem zaskakujących lodów rzemieślniczych, przygotowywanych przez technologa Szymona Wolańskiego na bazie prestiżowych produktów firmy Fabbri.

Fantazyjne smaki i smaczki

Do lodów trzeba podchodzić z fantazją, a to zawsze wiąże się z tworzeniem nowych smaków – przekonywał Raffaelo Derosa, który zasypywał uczestników pomysłami i ciągłą degustacją. W tym roku zaprezentowano m.in.:

- Wuzetkę – śmietankowe lody z dodatkiem polewy czekoladowej,
- Ciambellę z Amareną oblaną nappage Fabbri – lody o smaku włoskiej babki ucieranej
- Słony maślany karmel
- Tagadę z truskawkami – truskawki w białej czekoladzie
- Jogurt Fitness z syropem klonowym
- Kanapkę z Nutty
- Pistację 100% z solą
- Gruszkę z ricottą.

Pojawił się również Ciastek, czyli Gingerbread - ciasteczko, które ma reklamować lody ciasteczkowe, a przy okazji stanowić piernikowy dodatek do deserów lodowych.

W tortach lodowych zaprezentowano połączenie smaków: pistacjowo-waniliowy oraz truskawkowo-czekoladowy.

Maszyny i wafelki

W przerwach między pokazami technologicznymi dużym zainteresowaniem cieszyły się maszyny do produkcji lodziarskiej, prezentowane przez firmę Valmar Global. Warto dodać, że Savpol jest wyłącznym dystrybutorem urządzeń słoweńskiej firmy na polskim rynku. Dodatkowo można było zasięgnąć więcej informacji o waflach dostarczonych przez firmę Miran Ice Cone.

Receptura na lody śmietankowe pełne smaku: 32-proc. mleko, równie "tęga" śmietana, odpowiednia ilość cukru oraz baza do lodów Nevepann 50

Przedsiębiorstwo Savpol to jedyny w Polsce dystrybutor maszyn do produkcji lodów firmy Valmar Global

Nowe opakowanie znanych toppingów włoskiej firmy Fabbri, znanej z wysokiej jakości produktów, półproduktów oraz dodatków dla branży cukierniczej i lodziarskiej

Podczas przerwy w pokazach technolog Szymon Wolański (Savpol) chętnie odpowiadał na wszelkie pytania uczestników

Rożek z owijką - dobry sposób na zabezpieczenie konsumenta przed przeciekącym lodem lub na reklamę

Wysoka frekwencja - najlepsze świadectwo dla Seminariów Lodowych prowadzonych przez Raffaele Derosa i Szymona Wolańskiego

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji