...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Wyjątkowy zespół jury będzie prezydował World Chocolate Masters podczas finału ‘22

Mistrzowie czekolady w składzie Amaury Guichon, Kirsten Tibballs, Yusuke Matsushita i Sachi Takagi ocenią prace chocolatierów z całego świata.

Komitet Organizacyjny konkursu World Chocolate Masters ogłosił Szefów międzynarodowego jury na Światowy Finał ’22. Na czele tego zespołu ekspertów staną jedne z najbardziej cenionych w branży talentów, które będą czuwać nad uczciwym i przejrzystym przebiegiem konkursu: Amaury Guichon, Kirsten Tibballs oraz japoński duet kucharzy Yusuke Matsushita & Sachi Takagi. Imponujący skład, przed którym finaliści będą mieli szansę zaprezentować swój talent.

 

 

Jury głosujące składa się z reprezentantów wszystkich uczestniczących regionów – każdy członek jury jest wiodącym ekspertem w branży kulinarnej i/lub gastronomicznej. Polskę reprezentuje Krzysztof Ilnicki – Ambasador marki Cacao Barry, właściciel Umam Patisserie i juror w popularnym programie telewizyjnym ‘Bake off – ale ciacho”. 

 


Temat tej edycji? #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE

Konkurs rzuca wyzwanie Szefom, aby przedstawili ich wizję czekolady jutra. „Nie możemy się doczekać, aby zobaczyć, co zaprezentują uczestnicy konkursu. Rywalizacja jest zacięta, ich umiejętności są niezwykle wysokie, a presja na głównej scenie będzie ogromna. Obserwując cały świat, z pewnością zobaczymy to, co najlepsze w świecie czekolady”, wyjaśnia Ramon Morató, dyrektor kreatywny Cacao Barry.

 


Wybory konsumenckie radykalnie przenoszą się na żywność, która jest zdrowsza, przyjazna dla planety, oferująca nowe doznania smakowe, ale bez uszczerbku dla przyjemności. Kreatywność, nauka i technologia pomagają Szefom rozwijać swoją ofertę. Jak te zmiany przekładają się na czekoladową ofertę JUTRA? Zawodnicy muszą przedstawić jasną wizję, wyśmienite i innowacyjne kreacje i aplikacje.

World Chocolate Masters zapowiada ekscytującą wizję przyszłości czekolady, ponieważ da widzom możliwość przyjrzenia się, w jaki sposób wyzwania jutra wpłyną na czekoladowe rzemiosło i jakie sposoby można znaleźć na pokonanie tych wyzwań i rozwój. 

8. edycja World Chocolate Masters – inicjatywy francuskiego producenta kuwertur czekoladowych premium Cacao Barry – to wyjątkowa platforma dla Rzemieślników, Cukierników i Szefów Kuchni z całego świata, dająca im możliwość przekraczania swoich granic i wyrażania swojej prawdziwej natury.

18 najlepszych szefów w świecie czekolady 

Szefowie z całego świata są gotowi do walki podczas najważniejszego wydarzenia w branży czekolady -  Salon du Chocolat w Paryżu. Wszystkie kraje wybrały swoich finalistów po wyczerpujących rundach kwalifikacyjnych, które testowały ich umiejętności i determinację.

Reprezentanci poszczególnych krajów w finale WCM '22

Belgia – Togo Matsuda

Kanada – Nishant Amin

Chiny – Jacky Lung

Finlandia – Eero Paulamäki (reprezentant Kraje Nordyckie)

Francja – Antoine Carréric

Grecja – Nicolas Nikolakopoulos (reprezentujący Europę Południowo-Wschodnią)

Węgry – Attila Menyhárt

Włochy – Anna Gerasi

Japonia – Jiro Tanaka

Korea – Dongusk Kim

Maroko – Issam Tajer (reprezentujący Afrykę Północną)

Polska – Igor Zaritskyi

Hiszpania – Lluc Crusellas

Szwajcaria – Abraham Balaguer

Holandia – Carlo Midiri

ZEA – Dilip Kumara (reprezentujący Bliski Wschód)

Wielka Brytania – Stephen Trigg (reprezentujący Wielką Brytanię i Irlandię)

USA – Christophe Rull

 


Polskę reprezentuje Igor Zaritskyi  - Szef na co dzień pracujący w Warsaw Academy of Pastry Art w firmie Sempre. 

 


Informacje praktyczne 

Światowy Finał World Chocolate Masters 2022 odbędzie się podczas targów: 

Salon Du Chocolat 

Porte de Versailles, PARIS

29 październik – 31 październik 2022


Wydarzenie będzie transmitowane na żywo na >>> www.worldchocolatemasters.com


Zapraszamy do rejestracji, aby oglądać i na żywo kibicować Igorowi! 



Śledź wydarzenie na kanałach cyfrowych: 

Bieżące wydanie czasopisma

Panettone na drożdżach czy zakwasie? Czy czosnek pasuje do cukru? Co przyniesie rok 2023? Jak funkcjonuje restauracja oparta na deserach? Dlaczego robienie paczek świątecznych to dobry pomysł dla lodziarni? Zapraszamy do lektury...

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


    promocja PLUS

    Zimowe gazetka PGD

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji