Tort dla Adama Małysza, Dawida Kwiatkowskiego i z okazji jubileuszu kabaretowego - zobacz jak wyglądały słodkie dzieła stworzone przez zaprzyjaźnionych z naszą redakcją cukierników.
Podobne artykuły
Urszula Janusz nominowana do nagrody „Biznes Roku”Czas na tort! - nowy Mistrz Branży już jest!Urodzinowy tort Marthy StewartSylwestrowy przebój od Sweet Decor
Czy wiecie, że tort, który spektakularnie wjechał na scenę podczas Sylwestrowej Mocy Przebojów transmitowanej przez telewizję Polsat, został przygotowany przez cukierników Akademii Sweet Decor w Radzionkowie? Czteropiętrowy gigant, który stworzono z okazji urodzin Dawida Kwiatkowskiego, był dla nich zadaniem wyjątkowym, ponieważ na jego wykonanie mieli tylko 24 godziny! Udało się to dzięki pasji do cukiernictwa oraz zaangażowaniu całego zespołu, który ciągle podnosi swoje kwalifikacje i rozwija umiejętności, uczestnicząc w różnego rodzaju szkoleniach właśnie w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie.
Małyszomania trwa!
Z kolei 44 urodziny Adama Małysza pomógł uczcić Damian Wiśniewski, który jako pastry chef Cukierni u Janeczki w Wiśle wykreował słodkie dzieło z podobizną słynnego skoczka. Wręczenie tortu odbyło się zaraz po kwalifikacjach na skoczni w Malince, a dokonał go burmistrz Wisły oraz prezes ŚBZN Andrzej Wąsowicz. Na tort składał się biszkopt czekoladowy a la brownie połączony z chrupką i pistacjami, całość przełożona została musem malinowym i kremem śmietankowo-malinowym. Imię Małysza zostało pokryte 24-karatowym złotem w nawiązaniu do jego licznych medali. Na specjalne zlecenie cukiernik dostał jedynie dobę!
Słodki jubileusz kabaretu
Specjalny tort pojawił się też na 25-leciu festiwalu kabaretowego Ryjek, które świętowano w Rybniku. Za jubileuszowe słodkości odpowiedzialny był cukiernik Krzysztof Wysłucha. Na nowoczesny musowy tort składała się mleczna czekolada, cremeux czekoladowe, żelka truskawkowa. Towarzyszyły mu monodesery na bazie musu z białej czekolady z pistacją, cremeux waniliowym oraz żelką mango-marakuja.