...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Wystrzałowe torty!

Tort dla Adama Małysza, Dawida Kwiatkowskiego i z okazji jubileuszu kabaretowego - zobacz jak wyglądały słodkie dzieła stworzone przez zaprzyjaźnionych z naszą redakcją cukierników.

Sylwestrowy przebój od Sweet Decor

 


Czy wiecie, że tort, który spektakularnie wjechał na scenę podczas Sylwestrowej Mocy Przebojów transmitowanej przez telewizję Polsat, został przygotowany przez cukierników Akademii Sweet Decor w Radzionkowie? Czteropiętrowy gigant, który stworzono z okazji urodzin Dawida Kwiatkowskiego, był dla nich zadaniem wyjątkowym, ponieważ na jego wykonanie mieli tylko 24 godziny! Udało się to dzięki pasji do cukiernictwa oraz zaangażowaniu całego zespołu, który ciągle podnosi swoje kwalifikacje i rozwija umiejętności, uczestnicząc w różnego rodzaju szkoleniach właśnie w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie.

Małyszomania trwa! 

 


Z kolei 44 urodziny Adama Małysza pomógł uczcić Damian Wiśniewski, który jako pastry chef Cukierni u Janeczki w Wiśle wykreował słodkie dzieło z podobizną słynnego skoczka. Wręczenie tortu odbyło się zaraz po kwalifikacjach na skoczni w Malince, a dokonał go burmistrz Wisły oraz prezes ŚBZN Andrzej Wąsowicz. Na tort składał się biszkopt czekoladowy a la brownie połączony z chrupką i pistacjami, całość przełożona została musem malinowym i kremem śmietankowo-malinowym. Imię Małysza zostało pokryte 24-karatowym złotem w nawiązaniu do jego licznych medali. Na specjalne zlecenie cukiernik dostał jedynie dobę! 

Słodki jubileusz kabaretu

 

 

Specjalny tort pojawił się też na 25-leciu festiwalu kabaretowego Ryjek, które świętowano w Rybniku. Za jubileuszowe słodkości odpowiedzialny był cukiernik Krzysztof Wysłucha. Na nowoczesny musowy tort składała się mleczna czekolada, cremeux czekoladowe, żelka truskawkowa. Towarzyszyły mu monodesery na bazie musu z białej czekolady z pistacją, cremeux waniliowym oraz żelką mango-marakuja. 


Bieżące wydanie czasopisma

Na jakie superowoce czekają Polacy tego lata? Jak obniżyć poziom cukru w produktach cukierniczych? Gdzie w Polsce serwuje się autentyczne japońskie słodkości? Jakie skarby znajdziemy w ogródku? Zapraszamy do lektury.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji