...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Wywiad z Leszkiem Truskolawskim

Chociaż z roku na rok wytwarza się w Polsce coraz więcej słodyczy, nasz kraj nie dorównuje jeszcze ważnym producentom w Unii Europejskiej. Potęgą cukierniczą pozostają nasi sąsiedzi zza Odry. Co musiałby się w Polsce zadziać, żeby jako producent słodyczy zacząć zajmować wyższa pozycję w Europie? 

W Polsce, według raportów KPMG, rynek słodyczy ma potencjał wzrostowy. Obecnie jest szacowany jest na około  12,7 mld złotych i do 2018 r. ma wzrosnąć do 14 mld zł (czyli wzrosnąć o około 9 %). Na terenie UE  polski rynek to ok. 3,1% udziału ogólnej sprzedaży słodyczy. Tym niemniej według tych samych badań wartość eksportu polskich słodyczy w latach 2009- 2013 wzrósła o niemal 75%. Te wszystkie badania dotyczą rynku słodyczy w odniesieniu do przemysłowej produkcji, do wyrobów długoterminowych.

Stowarzyszenie Cukierników, Karmelarzy i Lodziarzy RP reprezentuje środowisko rzemieślnicze, czyli głównie małych i średnich producentów. Ich wyroby są wysokiej jakości, wytwarzane z naturalnych składników i w większości mają stosunkowo krótkie terminy ważności. Zaspokajają one potrzeby konsumentów na słodycze, ale w innej formie niż wyroby przemysłowe, jako element ważnych uroczystości rodzinnych, przyjęć, ale także słodkie śniadania i podwieczorki.

Więcej >>

Bieżące wydanie czasopisma

Zapraszamy do jesiennego wydania MB, w którym dr Józef Sadkiewicz namawia do wspierania polskich, ekologicznych producentów, dostosowywania technologii produkcji pieczywa do surowca i powrotu do dawnego smaku chleba. Podejmujemy też ważny temat aluminium w piekarstwie oraz zachęcamy do zmiany myślenia o opakowaniach na chleb.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji