...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja KG

XVI Lubelskie Święto Chleba

15 czerwca 2014 roku na Placu Zamkowym w Lublinie będziemy świętować już po raz szesnasty – tym razem pod hasłem „Chleb – to tak łatwo powiedzieć”. Naszemu świętowaniu będą towarzyszyć Lubelskie Targi Rzemiosła Piekarskiego i Cukierniczego.

W tym roku po raz trzeci będzie bity rekord na Największy Cebularz Lubelski Na Świecie i tak jak w latach poprzednich rekordowy wypiek zostanie podzielony i rozdany publiczności. Jak co roku nie zabraknie oczywiście tradycyjnego, dobrego chleba i kuszących łakoci od rzemieślników z Lubelszczyzny (i nie tylko).

Oprócz stałych punktów, tegoroczna edycja przyniesie wiele pozytywnych zmian dla naszych wystawców i gości:
•    nowy, czerwcowy termin (który od tego roku będzie już stałą zmianą) pozwoli dzieciom i młodzieży szkolnej na bardziej aktywny udział w Święcie,
•    impreza wraca na Plac Zamkowy, co ułatwi mieszkańcom Lublina i okolic oraz turystom dotarcie do nas pozwoli na nieodpłatny wstęp na teren wydarzeń,
•    powracamy do formuły 3 scen – z wydzieloną Strefą Mistrza oraz Strefą Radości dedykowaną dla dzieci i rodzinnego poznawania chleba (i piekarstwa) przez zabawę,
•    wydłużamy czas trwania imprezy do godzin wieczornych,
•    głosowania publiczności będą po raz pierwszy przeprowadzane za pośrednictwem elektronicznych kanałów komunikacji,
•    na terenie Święta Chleba i Targów zostanie zapewniona dodatkowa asysta dla osób niepełnosprawnych, seniorów oraz rodzin wielodzietnych,
•    na scenie głównej zostanie zaprezentowany urozmaicony zestaw młodych, utalentowanych lubelskich artystów, w większości będących laureatami konkursów artystycznych,
•    będzie więcej pokazów umiejętności młodych rzemieślników, zarówno piekarzy, jak i cukierników, którzy postarają się udowodnić, że „Prawdziwe rzemiosło jest sztuką”.
Wprawdzie dokładniejszy program imprezy podamy przed 24 maja, ale już dziś warto sobie zarezerwować czas 15 czerwca, aby odwiedzić jedną z największych i najciekawszych tego typu imprez w Polsce.

„Chleb” to bardzo proste słowo, ale kryje się za nim trud i umiejętności wielu ludzi. Dołóżmy wspólnych starań, aby chleb był doceniany w naszym społeczeństwie, a na równi z nim Ci, którzy ten chleb powszedni wytwarzają.

Więcej informacji: http://swietochleba.org/

Bieżące wydanie czasopisma

Czy absolwenci szkół gastronomicznych mają dobry start? Jak wykonać tort na 600 osób w 1-osobowej pracowni? Czy przekształcenie swojej działalności w spółkę dziś się opłaca? Czym różni się szarlotka od jabłecznika?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji