...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Z miłości do pełnego ziarna – konkurs fotograficzny #ILoveWholeGrain2018

Tylko do 20 grudnia 2018 r. trwa tegoroczna edycja konkursu fotograficznego „I Love Whole Grain”. Tematem przewodnim są zdjęcia pieczywa – najbardziej pożądane są zdrowe chleby, bułki i inne wypieki... ciemne, z pełnego ziarna. Technika i surowce dowolne (wymóg to minimum 30% mąki pełnoziarnistej).

Konkurs pod patronatem Mistrza Branży ma zasięg międzynarodowy. Kierowany jest przede wszystkim do domowych piekarzy, ale udział mogą brać także profesjonaliści każdy ma  równe szanse. Autorskie zdjęcie, własnoręcznie upieczonego chleba, należy udostępnić publicznie np. na Facebooku, Instagramie lub w innych mediach społecznościowych, oznaczając post hashtagiem #ILoveWholeGrain2018.

Najlepsze 3 zdjęcia w konkursie wybierze Richard Miscovich autor książki kulinarnej "From the Wood-Fired Oven".
W konkursie przyznana zostanie także nagroda specjalna! Karl de Smedt, znany jako „bibliotekarz zakwasów” ufundował 3-dniowy pobyt w Belgii w Center for Bread Flavour w Sankt Vith, gdzie badana jest bioróżnorodność kultur zakwasów piekarskich z całego świata. Karl wybierze zwycięzcę swojej nagrody osobiście. Wizyta w tym „zakwasowym raju” jest prawdopodobnie najbardziej pożądaną nagrodą przez każdego piekarza.

AKTUALIZACJA: KOLEJNA NAGRODA SPECJALNA W KONKURSIE --> czytaj TUTAJ

Pozostałe nagrody w konkursie także są atrakcyjne. Począwszy od sprytnej tacy Pendelino, poprzez książkę kulinarną „From the Wood-Fired Oven”, słody, szablony do dekoracji pieczywa, do drobnych gadżetów.

Organizatorami i sponsorami konkursu są niezależnie: Karl de Smedt z Belgii (Puratos Sordough Library, The Quest For Sourdoguh); Wolfgang Mock GmbH z Niemiec (producent domowych młynów zbożowych Mockmill), Richard Miscovich z USA (instruktor pieczenia chleba rzemieślniczego na Uniwersytecie Johnson & Wales, autor „From the Wood-Fired Oven”); Hurtownia Marxam Project z Polski (dostawca słodów dla branży piwowarskiej), Chanda Seng z Hongkongu (instruktorka pieczenia chleba rzemieślniczego online) oraz pomysłodawca konkursu Piotr Połomski z Polski (domowy piekarz - administrator grup piekarniczych m.in. „Domowy Piekarz”).

W ubiegłym roku zwycięzcą został Neil Allsopp, utalentowany domowy piekarz z Norwegii, obecnie prowadzi rzemieślniczą piekarnię „Sour to the People” w Hønefoss.

Informacje o konkursie, regulamin, opis nagród można znaleźć w facebookowej grupie „I Love Whole Grain” http://www.facebook.com/groups/ILoveWholeGrain/

Patron medialny: Mistrz Branży

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji