...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Zacny biskup w czekoladzie od Pierre Marcoliniego

Belgijski chocolatier Pierre Marcolini przygotował dla łasuchów czekoladowe figurki zacnego biskupa z Miry. Jego postać została w masowej wyobraźni i w handlu wyparta przez postać amerykańskiego krasnala, ale Marcolini postawił mocno na tradycję. W jego sklepie można nabyć dwie figurki świętego w wersji mlecznej i gorzkiej.

Do figurek dorzucone są wykwintne, chrupiące ciasteczka w czekoladzie o nazwie „Speculoos”. 

To tradycyjne kruche ciasteczka z korzenną nutą cieszące się dużą popularnością w Belgii i w Holandii właśnie w dzień św. Mikołaja. „Speculoos” od Pierre’a Marcoliniego są wypiekane z dodatkiem masła, miodu, cynamonu i przypraw korzennych. Ich trwałość tak jak w przypadku wszystkich wyrobów rzemieślniczych bez dodatku konserwantów jest ok. 2 miesiące. Do produkcji Św. Mikołaj z gorzkiej czekolady użyto tak zwanej czekolady Grand Cru, czyli czekolady najwyższej jakości składającej się tylko z dwóch składników: ziarna kakaowca i cukru. W tym wypadku wykorzystano ziarna kakaowca z Kuby. Obie figurki ważą po 66 gram. 

 

 

Pierre Marcolini to uznany chocolatier, który od dwudziestu lat zajmuje się produkcją czekolady rzemieślniczej, a praca z czekoladą wiąże się dla niego z takimi pojęciami jak rzecz jasna przyjemność, dzielenie się, odkrywanie smaków i kreatywność. Figurki dostępne są w sklepach stacjonarnych i w sklepie internetowym: https://eu.marcolini.com/fr

 

 

KS


Bieżące wydanie czasopisma

W tym wydaniu kładziemy szczególny nacisk na szkolenia i kursy branżowe, które mają o wiele większą rolę do spełnienia, niż tylko nabycie przez kursanta nowych umiejętności. Do tego wywiad z Tomaszem Szypułą.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji