...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Zainspirujmy się… zdrowo!

W połowie lutego br. we wrocławskiej Hali Stulecia odbyły się Targi Zdrowych Inspiracji, które stanowią kontynuację dobrze znanych od lat Wrocławskich Spotkań Niezwykłości. Nowa nazwa i nowa formuła, ale cel wydarzenia niezmiennie ten sam – troska o nasze najbliższe otoczenie i zdrowy tryb życia.

Wrocławskie Spotkania Niezwykłości od lat cieszyły się dużą popularnością wśród osób zainteresowanych zdrowym stylem życia i żywnością. Co roku w Hali Stulecia wszyscy zainteresowani tymi kwestiami mogli podzielić się własnym doświadczeniem i poznać nowe trendy. Wydarzenie zdobyło licznych stałych sympatyków. Kontynuowanie imprezy stało się dla pomysłodawców i organizatorów jednym z priorytetów. Śmiało podążyli za najnowszymi trendami w branży oraz zmieniającymi się oczekiwaniami wystawców i zwiedzających. Efekt okazał się w zadowalający.
– Cieszymy się, że w ostatnich latach wyraźnie rośnie społeczna świadomość związana z propagowaniem zdrowego stylu życia – podkreślała Elżbieta Malinowska, produkująca pamiątkowe pierniczki ze Szlaku Cystersów.



Strefa Kocham Jeść
W strefie firmy Kocham Jeść zorganizowano akcję „Zaprzyjaźnij się z producentem”. Realizacja pomysłu polegała na zacieśnianiu relacji z ludźmi i lokalnymi smakami: jabłko kontra jabłko, dynia kontra dynia, chleb kontra chleb, lody, herbata, warzywa... Była degustacja dla dziennikarzy i konkurs w odczytywaniu smaków oraz wycieczka z przewodnikiem po dolnośląskich smakach.

Inspiracji smak
Wśród ciekawych, zdrowych inspiracji warto wymienić artystyczne pierniki Elżbiety Malinowskiej i żytnie chleby na zakwasie z siemieniem lnianym ze stoiska SmakowitejWsi.pl. Klientów kawiarni i cukierni można zaskoczyć kwitnącymi herbatami z kwiatami liczi, nagietka, lotosu i lilii. Kolejnym elementem zaskoczenia mogą być herbaty ajurwedyjskie, które są kompozycją znanych od wieków ziół himalajskich.

Niezwykle smaczne i zaskakujące okazały się również przysmaki ze stoiska Tureckiego Sklepu z Droszkowa. Wyjątkowe były pasty z oliwek, orzechowo-paprykowe i niepowtarzalne słodycze tureckie, zwane pismaniye. Ten delikatny i puszysty deser, robiony jest z mąki pszennej, masła i cukru, wzbogacony aromatem waniliowym lub kakaowym. Z wyglądu przypomina watę cukrową. Niteczki pozwijane są w kłębuszki. Przysmak jest lekki i bardzo słodki.

 

Spróbować można było również waniliowych kosteczek z pistacjami. Zainteresowaniem cieszyły się ponadto tureckie pasty chałwowe tahini z winogronami (smaczna kompozycja syropu winogronowego z pastą sezamową), tahini dut pekmezi – z morwy czarnej i pasty sezamowej czy tahini z daktylami. Są one bardzo gęste, a co najważniejsze nie zawierają cukru. Można nimi smarować kanapki lub tosty, podobnie jak przepysznymi konfiturami z morwy, derenia i fig.
Nie możemy się doczekać kolejnej edycji.

Anna Olszewska-Adamowicz


Bieżące wydanie czasopisma

Mistrz Branży na Gwiazdkę, czyli czekolada mistrzów, ferment w cukiernictwie i siła fińskiego piekarstwa. Sprawdź receptury mistrzów z całego świata na świąteczne wypieki i desery z czekoladą. Stwórz własną tabliczkę "bean to bar", spróbuj trufli z kiszoną dynią, upiecz chleb korzenny i skosztuj fińskiego chleba...

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj nowy numer online lub pobierz pdf PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji