...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Zupa dla seniora - szlachetna akcja Pawła Jafernika

Właściciel Wytwórni Lodów z Kórnika i Baru Podzamcze wychodzi na przeciw najbardziej potrzebującym w czasie pandemii - każdy senior oraz osoby przebywające na kwarantannie mogą liczyć na darmową zupę.

Akcja zaczęła się w połowie listopada od wydawania 100 bezpłatnych porcji zup dziennie. Wszystkie trafiły do osób będących w potrzebie w czasie epidemii, czyli seniorów oraz tych, którzy odbywają kwarantannę. Inicjator szlachetnego przedsięwzięcia, Paweł Jafernik, postawił na rozgrzewające propozycje, które dodatkowo mają wzmacniać odporność. W zupowym menu pojawiły się takie propozycje jak: kapuśniak, cebulowa, barszcz, ale też pomidorowa oraz krem pieczarkowy. Wszystkie gotowane na miejscu z tradycyjnych składników, bez półproduktów.

 



https://www.facebook.com/podzamczebar/posts/4801724436567000

 

- Musimy sobie pomagać w tych ciężkich czasach i my jako Polacy to jesteśmy tacy, że w potrzebie sobie pomożemy - mówi Paweł Jafernik właściciel baru Podzamcze. - W pierwszej fali pandemii wspieraliśmy naszą straż miejską, komisariat policji i naszych medyków na posterunku, dostawali na weekendy od nas jedzenie. teraz pomyślałem, że można zrobić taką akcję, że sto zup na dzień można wydać i komuś to pomoże.

Zupy codziennie można odebrać samemu albo też skontaktować się z obsługą, która dowozi je pod same drzwi potrzebujących. Choć początkowo akcja miała potrać zaledwie kilka dni, została przyjęta z tak wielkim entuzjazmem, że obecnie jest nie tylko kontynuowana, ale jeszcze dodatkowo wzbogacona o drugie danie (wydawane w poszczególne dni). Znaleźli się nawet sponsorzy, którzy wsparli akcję. Pod postem z informacją opublikowaną na Facebooku można przeczytać liczne wyrazy wdzięczności za tego typu przedsięwzięcie. Akcja potrwa do połowy grudnia, kiedy to organizator planuje rozpoczęcie remontu bistro.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Pączkowe trendy, karnawał po francusku, włoskie chleby, przegląd firm szkoleniowych!

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji