...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Zwycięstwo Włochów w Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021!

Włoska ekipa cukierników złożona z Massimo Pica, Lorenza Puca, Andrea Restuccia zwyciężyła 25 września 2021 roku w finale Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021.

Konkurs odbywał się w Lyonie podczas największej imprezy gastronomicznej na świecie, czyli Sirha. Sirha to skrót od francuskiej nazwy „Salon international de la restauration, de l'hôtellerie et de l'alimentation”. Po polsku można przetłumaczyć jako „Międzynarodowe Targi Przemysłu Spożywczego i sektora Horeca” (Horeca – hotele i restauracje). Tegoroczne targi  miały miejsce  od 23 do 27 września. Organizowane są od 1983 roku, co dwa lata w Lyonie. Podczas tego międzynarodowego, prestiżowego spotkania rozgrywane są liczne konkursy kulinarne w tym związane z branżą cukierniczą i piekarniczą. Jednym z najbardziej znanych konkursów Sirha jest konkrus Bocuse d’or. Ekipy z całego świata rywalizują o miano najlepszych szefów kuchni. Paul Bocuse (1926 – 2018), pomysłodawca konkursu, był słynnym, lyońskim restauratorem i kucharzem, nazywanym „kucharzem stulecia”.

Coupe du monde de la Pâtisserie

W dwudniowej rywalizacji „Mistrzostw Świata w cukiernictwie” uczestniczyło 11 ekip ocenianych przez jury pod przewodnictwem Pierre’a Hermé, uznanego paryskiego cukiernika. Wielką nowością edycji 2021 było wprowadzenie deseru restauracyjnego, który zastępuje deser na talerzu.Włoscy mistrzowie stworzyli deser, którego inspiracją była pszczoła oraz proces zapylania. To trzecie zwycięstwo Włochów w historii konkursu, podczas gdy ich narodowa drużyna startowała już 12 razy. Drugie miejsce zajęła ekipa z Japonii, trzecie ekipa  z Francji. 

 



zdjęcia: https://twitter.com/CMP_Lyon

Bieżące wydanie czasopisma

Jak używać super grzybów w pieczywie i deserach? Na czym bazować, tworząc modne keto słodkości? Jak uczynić chleb bardziej funkcjonalnym dla organizmu? Czy lodziarnia w zimie może prężnie działać? Co znaczy hygge w cukierni?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji