...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Zwycięzcy 5. edycji Plebiscytu na Świąteczne Receptury

50 receptur na słodkie Boże Narodzenie, rywalizujących o miano najlepszej, kilka tysięcy głosujących i 26 dni emocjonującej gry o przychylność oraz głosy Czytelników. Które propozycje 5. edycji plebiscytu Receptury Świąteczne zdobyły uznanie głosujących?

Zanim oficjalnie ogłosimy zwycięskie receptury i ich autorów, serdecznie dziękujemy wszystkim Uczestnikom Plebiscytu: cukiernikom, technologom, nauczycielom zawodu, a zwłaszcza uczniom, których aktywność z roku na rok jest coraz większa. Gratulujemy inwencji twórczej i pomysłowości w dekoracjach! Gdyby naszej redakcji przyszło oceniać choćby połowę z tych receptur, mielibyśmy nie lada problem! Dlatego obowiązek oceny – od początku istnienia Plebiscytów – zostawiliśmy naszym niezawodnym Czytelnikom. Dziękujemy!

W tym roku wyniki są bardzo znamienne. Zwycięskie prace pokazują, że wciąż ważne są dla nas tradycyjne wypieki, ale coraz chętniej otwieramy się na nowoczesne formy i desery. Oto wyniki 5. edycji Plebiscytu na Świąteczne Receptury.

Kategoria RECEPTURA MISTRZA

1. miejsce – Bombka de marroni, Maria Łapa, cukiernik w restauracji Minibrowar Majer w Gliwicach
2. miejsce – Piernikowe bombki, Ewa Myszkowska, nauczyciel w Zespole Szkół Zawodowych im. K. Pułaskiego w Gorlicach
3. miejsce – Beza piernikowo-orzechowa z malinami, Lucyna Prorok, nauczyciel w Zespole Szkół Zawodowych im. K. Pułaskiego w Gorlicach

Kategoria RECEPTURA UCZNIA

1. miejsce – Sernik na cieście miodowym, Dominik Koźlik, kl. 2F, TSG w Warszawie
2. miejsce – Mikołajkowa pychotka, Magdalena Ptak, kl.1 ZSZ – zawód: cukiernik, ZSZ im. K. Pułaskiego w Gorlicach
3. miejsce – Kruche babcine, Dawid Ostański, Krzysztof Górniak, ZPEW w Lwówku Śląskim

Ze zwycięzcami 5. Plebiscytu na Świąteczne Receptury nasza redakcja skontaktuje się osobiście w sprawie nagród. A jest w czym wybierać - TUTAJ. Skontaktujemy się również z wyłonionymi osobami, które zagłosowały w plebiscycie i potwierdziły oddany głos.

Jeszcze raz GRATULUJEMY! I dodajmy, że choć plebiscyt rządzi się swoimi prawami i w każdej z kategorii na podium mogą stanąć tylko trzy receptury, nie mamy wątpliwości, że wszystkie nadesłane prace będą stanowić źródło inspiracji :)

Bieżące wydanie czasopisma

W nowym MB przeczytasz jak smakuje cukierniczy hat-trick Łukasza Roguskiego, ukoronowany tytułem Mistrza Europy w Dekoracji Tortów Expo Sweet 2020; poznasz zasady gelato wg Jacopo Chelli, nauczysz się przygotowywać lody bez cukru. Zapraszamy.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji