Właściwy lód dla piekarza! …zimny, miękki i płynny! Przy zastosowaniu QUELLEIS® otrzymacie Państwo: optymalnie wymieszane ciasto w krótszym czasie; ciasto o odpowiedniej temperaturze nawet w czasie upałów.
Quelleis, czyli płynny lód:
-
To roztwór wody z solą o zawartości od 1% do 5% soli
-
Osiąga temperaturę od -1°C do -5°C
-
Składa się z płynnych kryształów lodu zawieszonych w wodzie
-
Jest bardzo łatwy w dozowaniu i łączeniu z chłodną wodą
-
Może skrócić czas miesienia ciasta
-
Szybko rozpuszcza się w wodzie znakomicie wymieniając ciepło w cieście
-
Zabezpiecza ciasto przed tzw. „przepaleniem”
-
Jest absolutnie bezpieczny higienicznie (brak ryzyka wystąpienia pleśni)
-
Lód można przechowywać w warunkach chłodniczych
-
Urządzenie jest łatwe do czyszczenia i konserwacji
-
Urządzenie odpowiada bardzo wysokim standardom bezpieczeństwa
-
Urządzenie może być programowane z wyprzedzeniem
Więcej informacji pod numerem: 507 088 502
www.hertakcesoria.pl