Które pieczywo bezglutenowe jest najsmaczniejsze? Dlaczego amarantus jest cennym zbożem bezglutenowym? Jakie wymogi musi spełnić producent żywności, by włączyć się do programu "Menu bez glutenu"? Co, gdzie i kiedy zaplanowano 8 czerwca podczas targów Gluten Free Expo? Sprawdź program warszawskiej imprezy.
8 czerwca br. w Hotelu Gromada w Warszawie odbędą się jedyne targi w Polsce poświęcone tematyce celiakii oraz diety bezglutenowej. Redakcja "Mistrza Branży" objęła patronat nad imprezą.
Szczegółowy program GLUTEN FREE EXPO
SALA WYSTAWOWA
-
10:00 – 10:30 Rozpoczęcie imprezy, powitalny konkurs z nagrodami
-
10:30 – 11:00 Rozstrzygnięcie konkursu portalu glunomore.pl „Stwórz własnego „glutena””
I SESJA WYKŁADOWA – Sala Koral
-
11:00 – 11:40 „Zagadki i tajniki diety bezglutenowej” dr Joanna Rachtan-Janicka, Katedra Żywności Funkcjonalnej i Towaroznawstwa SGGW
-
11:40 – 12:10 Firma Schär – europejski producent żywności bezglutenowej
SALA WYSTAWOWA
-
12.10 -13.00 Bezglutenowo w Atelier Smaku – pokaz kulinarny Joli Słomy & Mirka Trymbulaka
-
13.00 – 13.30 Wręczenie nagród w konkursie na Najsmaczniejsze Pieczywo Bezglutenowe 2013 roku
II SESJA WYKŁADOWA – Sala Koral
-
13:30 – 14:00 „Celiakia – objawy i diagnostyka u dzieci i dorosłych” mgr inż. Paweł Zatwarnicki, Euroimmun
-
14.00 – 14.20 „Amarantus – cenne zboże bezglutenowe” dr Marek Kubara, Ekoprodukt
SALA WYSTAWOWA
-
14.20 – 14.35 rozstrzygnięcie konkursu na Najlepszy Produkt Gluten Free EXPO II
III SESJA WYKŁADOWA – Sala Koral
-
14.35 – 15.05 Prezentacje czołowych polskich producentów żywności bezglutenowej: firmy Glutenex, Balviten i Bezgluten
-
15.05 – 15.45 „Wypoczynek i MENU BEZ GLUTENU, projekty Stowarzyszenia” Paulina Sabak, Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
SALA WYSTAWOWA
-
15.45 – 17.00 konkursy z nagrodami
ZAPRASZAMY!