...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , GETH, materiał promocyjny

Promocja. Łuskarka do lodu ZIEGRA

Przygotuj się na lato i skorzystaj z 3 miesięcznej promocji na niemiecką łuskarkę ZIEGRA w zestawie z modułem do przechowywania lodu. Gwarancja niższej ceny. Oferta ważna od czerwca do sierpnia 2013.

Łuskarka ZIEGRA ma budowę kompaktową, składa się z wytwornicy lodu, modułu pośredniego do magazynowania lodu oraz  pojemnika magazynowo-transportowego o poj. ok. 80-90 kg.
Urządzenia dostarczane są gotowe do podłączenia, pracują w pełni automatycznie. Łuskarki ZIEGRA posiadają atest higieniczny i są dopuszczone do produkcji lodu w przemyśle spożywczym.
Wytwornice zróżnicowane są pod względem wydajności (patrz ramka).

 

Wytwornica lodu

 

Model

 

 

ZBE 150

 

 

ZBE 250

 

ZBE 350

 

ZBE 375

wydajność gwarantowana

przy temp. powietrza 20°C i wody 15°C (!)

 

150 kg/ 24h

 

250 kg/24h

 

350kg/24 h

 

 

Temp. powietrza 35°C,

Temp. wody 25°C

 

 

375kg/24 h

 

 

 

 


 


 


 


 

 


 

OPCJA

 

Moduł pośredni do magazynowania lodu

 

 

ITS 700-31

 

ITS 700-31

 

ITS 700-31

 

ITS 700-31

 

Dane techniczne/

charakterystyka

Materiał: zewn. stal nierdzewna/w środku: polietylen z solidną izolacją poliuretanową

Pojemność: do 300 kg

Wymiary: 79x102x191 cm wys.

W zestawie: 1 wózek transportowy z tworzywa sztucznego, z izolacją, z odpływem wody kondensacyjnej,

na ok. 80-90 kg lodu, przykrywa i łopatka do lodu.

Wysypywanie lodu poprzez wyciąganą przykrywę w podłodze zbiornika bezpośrednio do stojącego poniżej wózka transportowego.

 

 

UWAGA!
Do wyliczenia potrzebnej wydajności  przyjmuje się, że do schłodzenia 100 kg ciasta o 1°C potrzebujemy 1 kg lodu.

Zalety łuskarki lodu:

  • gwarancja higieny poprzez zamknięty system obiegu wody
  • bezpieczny obieg freonu bez ruchomych części w obiegu chłodzenia
  • łuski lodu nie sklejają się wzajemnie
  • przy regularnych kontrolach technicznych długa żywotność i niezawodność urządzenia
  • niskie zużycie energii i wody (68kWh na tonę lodu, z 1 l wody 1 kg lodu)
  • urządzenia zabezpieczające: przekaźnik przeciążenia, presostaty wys. i niskiego napięcia, czujniki poziomu wody i lodu (jeśli ciśnienie spada i produkcja lodu jest niemożliwa urządzenia wyłącza się automatycznie i włącza ponownie, gdy ciśnienie wróci do normy)
  • urządzenie przystosowane do pracy 24h/dobę
  • cicha praca urządzenia, bez wyczuwalnych drgań

Zalety stosowania łuskarki lodu w piekarnictwie:

  • wysoka jakość ciasta
  • wysoka elastyczność ciasta
  • kontrolowana temperatura ciasta ułatwia proces produkcyjny
  • efekt schłodzenia – szybkie i jednolite chłodzenie w krótkim czasie miesienia. Sucha mąka aż do rozpoczęcia ugniatania. Chłodzenie odbywa się równomiernie w środku ciasta, a nie na jego powierzchni.
  • dający się łatwo rozdrobnić na sypko lód nie skleja się, chroni miesiarkę

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji