...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MH

Pączek Książęcy

Autor: Berg Back

Receptura:
Mąka pszenna-typ 550        8,00 kg
Pączek Książęcy                   2.00 kg
Jajka                                       2,00 l.
Woda                                      2,50 l.
Drożdże                                  0,60 kg
Ciasto                                    15,10 kg

Parametry:
Czas miesienia: miesiarka
2 min. wolno
8 min. szybko
Temperatura ciasta:              24 – 26°C
Naważka kęsów:                    1.250 g PRESA
Czas leżakowania:                 ok. 15 min.
Czas fermentacji:                   60 min. (temp. 30°C, wilgotność 70%)
Temperatura smażalnika:    180°C

Wytwarzanie:
Wszystkie surowce dokładnie wymieszać zgodnie z recepturą. Przed wypiekiem zmieść mąkę z uformowanych wcześniej pączków. Mieszanka zawiera tłuszcz co znacznie ułatwia jego przygotowanie.

Pączek Książęcy – to okazja, którą warto skosztować!
Prawdopodobnie najlepszy pączek na świecie. Łączy tradycję smaku z niską absorbcją tłuszczu.
Mieszanka do produkcji doskonałych w smaku i wyglądzie, lekkostrawnych pączków.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji