Jest szansa, by obejrzeć naszego cukiernika Daniela Staronia w Paryżu podczas World Chocolate Masters (WChM), nie ruszając się z domu. Zmagania najlepszych mistrzów czekolady w prestiżowym konkursie będą relacjonowane na żywo 28-30 października br., na www.worldchocolatemasters.com
Online będzie można również zagłosować na najlepsze – zdaniem internautów – eksponaty czekoladowe. Który z 20 uczestników finału WChM zdobędzie najwięcej głosów przez Internet, a tym samym nagrodę publiczności internetowej, dowiemy się 30 października br., podczas ceremonii ogłoszenia zwycięzcy.
W tym roku zawodnicy zmierzą się z tematem „Architektura Smaku”. Będą musieli stworzyć nową architekturę
smaku, tekstury i kompozycji, w której czekolada odgrywa fundamentalną rolę. Daniel Staroń dołączył do finalistów w kwietniu tego roku, wygrywając eliminacje regionalne zorganizowane w łódzkiej Akademii Czekolady Barry Callebaut. Młody, ambitny cukiernik z pasłęckiej Cukierni Raszczyk zapewnia, że jego dzieło będzie spektakularne, nie tylko ze względu na smak ‒ zaskakujący i nieoczekiwany, ale też na delikatny, awangardowy design.
źródło: www.worldchocolatemasters.com