17 stycznia Mała Akademia, po raz pierwszy z belgijską firmą Dossche Mills, zorganizowała warsztaty dla śląskich uczniów z ciekawej, choć wymagającej sztuki prowadzenia ciasta półfrancuskiego i produkcji m.in. croissantów. 23 stycznia uczniowie przygotowali konkursowe wyroby słodkie, słone, pikantne oraz półgastronomiczne.
Przypomnijmy, jak wyglądały kulisy konkursu Małej Akademii:
TWARZE:
Pani Iwona, opiekunka Marzeny Kajzerek, mocno wierzyła w swoją uczennicę.
Szymon Konkol z przyszłym piekarzem Grzegorzem
Porządek musi być. Jury oceniało również czystość na stanowisku pracy
Przedstawiciele firmy Dossche Mills, technolog Karol Nowicki oraz menadżer ds. klientów kluczowych Paweł Nowak
Marzena Kajzerek nie podejrzewała, że wygra ten konkurs
Krzysztof Wysłucha i Szymon Konkol
Redaktor naczelna Joanna Synoradzka z portalu DlaPiekarzy.pl przyjechała osobiście wręczyć nagrody dla pierwszej trójki
SZTUKA DEKOROWANIA
PRACE KONKURSOWE
I miejsce - Marzena Kajzerek
Takie szkolenie dla młodzieży to nowe doświadczenie dla przedstawicieli firmy Dossche Mills i miły przerywnik w pracy. Jest szansa, że na przełomie maja i czerwca panowie przygotują szkolenie z ciasta biszkoptowego i biszkoptowo-tłuszczowego.
Wybrać 1-2-3 miejsce było naprawdę trudno.
O wydarzeniu przeczytasz na stronie [link]