...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

System powłok antyadhezyjnych DIBS

DuPont Industrial Bakery System (DIBS) to rozwiązanie przygotowane specjalnie dla piekarni przemysłowych. Istotą systemu DIBS jest nanoszenie na blachy i formy piekarnicze wysokiej jakości powłok, które zapewniają odporność na wszystkie składniki ciasta chlebowego podczas wielu cykli piekarniczych.

Systemy powłok antyadhezyjnych Teflon®, gwarantują też bezproblemowe wyjmowanie pieczywa z form i zsuwanie z blach. Zapobiegają tworzeniu się nagaru, minimalizują użycie oleju czy tłuszczu, zwiększają wydajność produkcji i mają większą trwałość (liczba cykli piekarniczych). Bezpośrednie korzyści płynące dla piekarni to m.in.: większa trwałość blach i form, wzrost wydajności produkcji oraz wyeliminowanie środków natłuszczających. Niestosowanie olejów i tłuszczów w procesie wypieku sprzyja poprawie wyglądu i jakości wyrobów, a jednocześnie zmniejsza koszty czyszczenia i konserwacji. Wszechstronne badania dostawców i użytkowników podkreśliły potrzebę posiadania wyposażenia łatwego w czyszczeniu i konserwacji, a jednocześnie redukującego ilość koniecznych wymian i minimalizującego kosztowne postoje produkcji.

4 grupy systemu powłok DIBS
Kluczową wartością systemu DIBS dla piekarni przemysłowych jest dostępność
i wyselekcjonowanie najbardziej właściwego i trwałego w warunkach produkcyjnych systemu powłok antyadhezyjnych. Przy doborze powłoki bierze się pod uwagę składniki ciasta, warunki procesu technologicznego, wielkość oraz kształt końcowego wyrobu.


Firma DuPont oferuje 8 systemów powłok DIBS Teflon®, przeznaczonych przede wszystkim do wypieku chleba (pieczywa), rogalików (croissantów) i pieczywa cukierniczego. System DIBS wyróżnia 4 grupy:
- DIBS F – system z przeznaczeniem na blachy płaskie i blachy z małymi zagłębieniami, jak blachy na rogaliki czy hamburgery;
- DIBS D – system z przeznaczeniem na formy tłoczone, np. do chleba tostowego;
- DIBS P – system z przeznaczeniem na blachy perforowane: płaskie lub tłoczone, np. blachy bagietkowe;
- DIBS S – system z przeznaczeniem na formy specjalne, np. blachy do pizzy, precli itp.

Licencjonowana sprzedaż systemu DIBS
Wysokiej jakości system powłok DIBS wymaga nie tylko profesjonalnej wiedzy, ale również odpowiedniej jakości usług. Dlatego stworzono tzw. DIBS International Partner Network, czyli międzynarodową sieć partnerów DIBS. Systemy powłok DIBS są stosowane wyłącznie na blachach i formach produkowanych i rozprowadzanych poprzez sieć licencjonowanych sprzedawców (DIBS Marketers) lub nanoszone przez licencjonowane firmy (DIBS Applicators) skupione w odrębnej sieci. System DIBS działa w Europie, Australii i Chinach, a do 2013 r. zostanie  rozszerzony na inne regiony.

DIBS Applicators to licencjonowane firmy zajmujące się nakładaniem powłok fluoropolimerowych, które mają kompetencje, by dobierać i nanosić jeden lub kilka systemów DIBS na blachach i formach produkowanych przez licencjonowanych sprzedawców (DIBS Marketers) oraz by wykonywać usługi re-coatingu tych wyrobów. Firmy muszą przejść procedury kwalifikacyjne linii i procesów produkcyjnych, prowadzone przez DuPont wraz z corocznymi audytami gwarantującymi zgodność z rygorystycznymi standardami.

Więcej na temat systemu DIBS na www.dupont.com lub u przedstawiciela firmy Technicoat (firma posiada licencję DIBS Qualified Applicator).

Technicoat Sp. z o.o.
ul. Krakowska 125, 43-512 Bestwina
www.technicoat.pl

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji