...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Szkolenie dla producentów czekolady i wyrobów czekoladowych

22 października br. w firmie Jars odbędzie się szkolenie dla producentów czekolady i wyrobów czekoladowych. Zakres szkolenia obejmuje zagadnienia: migracyjnego wykwitu tłuszczu na powierzchni produktów czekoladowych oraz kontroli jakości sensorycznej czekolad i wyrobów czekoladowych.

Program szkolenia:

 9.30 -  9.45     Przywitanie uczestników szkolenia i prezentacja Firmy JARS Sp. z o.o.

 9.45 - 10.15     Ocena organoleptyczna a sensoryczna - na czym polega różnica? Podstawowe definicje z zakresu analizy sensorycznej oraz jej rola i zastosowanie w praktyce.

10.15 - 11.15     Warunki przeprowadzania ocen sensorycznych, przygotowanie produktów do oceny sensorycznej oraz czynniki wpływające na wyniki analizy sensorycznej.

11.15 - 11.30     Przerwa na kawę.

11.30 -13.30      Metody analizy sensorycznej stosowane w ocenie jakości sensorycznej  czekolad i wyrobów czekoladowych – część teoretyczna połączona z warsztatami.

13.30 - 14.00     Przerwa na obiad.

14.00 - 16.00     Migracyjny wykwit tłuszczu na powierzchni produktów czekoladowych - problem oczami konsumentów, naukowców i technologów:

- podstawy teoretyczne w aspekcie polimorfizmu kryształów masła kakaowego

-  przyczyny występowania szarego nalotu na powierzchni czekolady

- zjawisko migracyjnego wykwitu tłuszczu

- najważniejsze teorie dot. migracji oleju

- wybrane metody opóźniania migracji/zapobiegania powstawaniu wykwitu.

16.00-16.30       Pytania, dyskusja, wręczenie certyfikatów.


Termin szkolenia: 22 października 2013 r.  godz. 9.30-16.30             

Miejsce szkolenia: JARS Sp. z o.o., Łajski, ul. Kościelna 2a.

Koszt szkolenia:

450 zł + 23% VAT za osobę przy zgłoszeniu jednej osoby z firmy

400 zł + 23% VAT za osobę przy zgłoszeniu 2 lub więcej osób z firmy

 

 

Zobacz zaproszenie na kolejne szkolenie firmy JARS

Szkolenie: Vademecum wiedzy o prawie żywnościowym

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji