...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja BS, materiał promocyjny

„Czas na pączki. Z nami zdążysz na czas. My wiemy jak…”.

W dniu 25 stycznia 2012 r. w pokazowej piekarni Hert w Warszawie odbyła się prezentacja
„Czas na pączki. Z nami zdążysz na czas. My wiemy jak…”.

Zaproszeni cukiernicy i piekarze zostali powitani małym śniadaniem, którego główną atrakcją było wyjątkowe, bardzo smaczne pieczywo (chleby i bagietki francuskie o dużej nierównomiernej porowatości) wytwarzane na miejscu przez technologa z firmy Hert  z użyciem dzielarko-formierki Merand.
Oprócz prezentacji teoretycznych dotyczących maszyn i ich mozliwości  odbyła się produkcja pączków, przeprowadzona wspólnie przez technologów z firmy Hert i Komplet Polska. Proces produkcyjny obejmował  przygotowanie i uformowanie ciasta (mieszałka WP Kemper, linia do bułek Formprofi).

Najważniejszy punkt pokazów to smażenie pączków na smażalnikach Riehle, nadziewanie (nadziewarka Edhard), dekoracja w różne wzory pomadziarką kurtynową NBS Schumann.

Podczas spotkania nie brakowało pokazów produkcji innych wyrobów niż tradycyjne pączki: kulek twarogowych oraz kwadratowych pączków uformowanych przy pomocy dzielarko-formierki Merand (na której wcześniej wyprodukowane były chleby i bagietki). Celem  dodatkowych pokazów było  przedstawienie wielu zastosowań jednej maszyny.

Spotkanie cieszyło się bardzo dużym zainteresowaniem licznie przybyłych cukierników i piekarzy.

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji