...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , JABEX, materiał promocyjny

Orientalny Tort Dubai

autor: firma Jabex

Receptura na 4 sztuki*

 

SKŁADNIKI
1,065 kg gotowej masy bezowej Beza Mix Jabex
0,60 kg wody
0,75 kg serka mascarpone
0,20 kg Kremu Delicioso Kajmak Jabex
0,30 kg śmietany
0,02 kg żelatyny
0,50 kg Nadzienia daktylowego 77,5% Jabex

* Szacunkowy koszt 1 kg gotowego wyrobu: 10,34 zł
Koszt 1 torcika 8,35 zł

PRZYGOTOWANIE
Bezę Mix 750 g połączyć z 315 g wody, następnie roztwór ubijać na najwyższych obrotach do momentu uzyskania piany (około 8 minut). Wyszprycować masę na spody bezowe o średnicy 20 cm (1 × 150 g) i poddać suszeniu w piecu obrotowym w temperaturze 100oC przez około 4 godz. Następnie blaty bezowe przesmarować roztopioną białą czekoladą ok. 150 g.
Połączyć serek mascarpone z Kremem Delicioso Kajmak. Ubić śmietanę z żelatyną i wymieszać delikatnie z masą serowo-kajmakową. Odstawić na 10-15 min do stężenia. Blat wyszprycować gotową masę, a następnie Nadzieniem daktylowym 77,5%. Przykryć drugim blatem bezowym.


DEKOROWANIE
Dekorować suszonymi daktylami, kandyzowanym imbirem, rodzynkami oraz wiórkami czekoladowymi, oprószamy kakao lub cukrem pudrem.

fot. Jabex

 

   
 

Pierwszy taki produkt
na rynku cukierniczym w Polsce!
Firma JABEX jako pierwsza w Polsce wprowadziła na rynek cukierniczy produkt oparty na daktylach. Nowe nadzienie daktylowe 77,5% idealnie nadaje się do wykorzystania w produkcji cukierniczej do ciasteczek kruchych, rogali francuskich i półfrancuskich, przekładania blatów biszkoptowych. Nadzienie podczas zapiekania nie zmienia swojej objętości, nie powoduje zmian w strukturze ciasta oraz dokładnie wypełnia komorę.


Zalety Nadzienia daktylowego 77,5%:
• orientalny smak
• oryginalne kompozycje z cynamonem, szafranem, wiórkami kokosowymi, migdałem i czekoladą
• wielofunkcyjne zastosowanie w produkcji przemysłowej i deserowej
• doskonałe właściwości termostabilne
• polecany do nadziewania maszynowego (idealna struktura).

 

 

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez JABEX

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji