...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Pierniczki w cukrowych koronkach

autor: Dekor Pol

Tradycyjnie przed świętami Bożego Narodzenia piecze się mnóstwo pysznych pierniczków. Sposoby ich dekorowania są przeróżne. Można je pokryć białym lub kolorowym lukrem, ozdobić gotowymi dekoracjami cukrowymi lub pokusić się o … cukrowe koronki.
 
Cukrowe koronki to nowy pomysł na stworzenie delikatnych, ażurowych wzorów na świątecznych ciastach i ciasteczkach. Wbrew pozorom wykonanie takich dekoracji nie jest trudne.

• Przygotuj silikonową matę do koronek oraz specjalny proszek do koronek (dostępne w firmie Dekor Pol).



• Odważ 100 g proszku do koronek (Dekor Pol) i wsyp do miski. Dodaj 80 g ciepłej wody (40-45oC). Miksuj na średniej prędkości przez ok. 2 minuty, do uzyskania kremowej konsystencji.



• Gotową masę rozsmaruj na silikonowej macie tak, aby pozostała tylko w wyżłobieniach. Maty pozostaw do wyschnięcia w temperaturze pokojowej na ok. 3-4 godziny lub podsuszy w piekarniku (80oC przez 12 minut).



• Elastyczne koronki delikatnie ściągnij z maty i układaj na ciastkach. Można je również dowolnie ciąć nożyczkami.

 
• Pierniczki szprycuj lukrem królewskim i przyklej kilka gotowych ozdób.

 



Tak udekorowane pierniczki mogą być atrakcyjną i pyszną propozycją na prezent lub stanowić świąteczną dekorację cukierni.


Warto pamiętać
• Kolorowe koronki uzyskamy, dodając do masy barwnik w żelu.
• Koronki najlepiej przygotować dzień wcześniej.
• Jeśli pozostanie nam trochę rozrobionej masy, to można ją zabezpieczyć folią i przechować w chłodnym miejscu do następnego dnia.
• Koronki możemy przechowywać w suchym miejscu ? żeby znów stały się elastyczne, wystarczy lekko je zwilżyć wodą lub przykryć wilgotną ściereczką.

 

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Dekor Pol Małgorzata i Jacek Gajdzińscy

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji